Tule mukaan

Mikä Sotahuuto?

Sotahuuto on suomalaisen pehmomiekkailukentän suurin ja pitkäikäisin tapahtuma. Vuodesta 2005 eteenpäin vuosittain toistunut tapahtuma kerää mukaan laajasti lajin harrastajia sekä muita miekkailusta, urheilusta, historiasta ja joukkueen mukana toiminnasta kiinnostuneita.

 

Sotahuuto on elämyksellinen joukkueurheilutapahtuma. Se tarjoaa osallistujilleen turvallisen mahdollisuuden heittäytyä taistelukentälle ja kamppailla tapahtumassa pelattavien skenaarioiden, eli taisteluiden voitosta. Vaikka tapahtuman pisteytys ja kilpaileminen tapahtuvatkin joukkuetasolla, Sotahuutoon on mahdollista ilmoittautua myös yksilönä.

 

Vaikka Sotahuuto ei olekaan historianelävöitystapahtuma, historiallisuus on läsnä tapahtuman taisteluissa, välinäytöksissä ja ulkoasussa. Jokaisella Sotahuudolla on historiallinen viitekehys, eli jokin historian ajanjakso tai konflikti, jonka käänteisiin tapahtumassa pelattavat taistelut liittyvät. Vuoden 2023 Sotahuudon viitekehys on satavuotisen sodan tiimellyksessä tapahtunut Jeanne d’Arcin tarina. 

 

Sotahuudon yhtenä suurimpana arvona on pidetty yhteisöllisyyttä. Yhteisen harrastuksen ja kiinnostuksen äärellä on helppo tutustua uusiin ihmisiin. Tapahtuman tunnelmasta voi myös nauttia osallistumatta varsinaisiin taisteluihin. Kerää siis kaveriporukkasi ja lähde kokemaan Sotahuuto 2023!