Historiallinen tausta

Sotahuuto 2023 sijoittuu satavuotisen sodan loppuvaiheisiin ja kertoo Jeanne d’Arcin tarinan. Tapahtuman taistelut, puolijakojen muutokset ja tunnelma sidotaan osaksi tätä historiaa näytelmän keinoin. 

 

Historia on osa Sotahuutoa ja pehmomiekkailua, onhan lajin tarkoitus nimenomaan mallintaa ja simuloida historiallista taistelukenttää turvallisesti. Sotahuuto ei ole ainoastaan historian elävöittämiseen keskittyvä tapahtuma, vaan sinne on jokainen tervetullut aivan moderneissa urheiluvaatteissa. Moni osallistujista tulee kuitenkin tapahtumaan elävöittämään historiaa. Historiallisten asusteiden ja panssareiden  hankkiminen ja valmistaminen on monille tärkeä osa lajia. Olemme koonneet yhteistyössä Harmaasudet ry:n kanssa ohjeita historiallisten asusteiden tekemiseen ja hankkimiseen. 

 

Tahdomme auttaa kävijöitämme löytämään tapahtuman päätarinaa innoittavan historian äärelle ja mahdollistaa tapahtuman teatterista nauttimisen täysin rinnoin. Sen vuoksi olemmekin koonneet satavuotista sotaa käsittelevän tietopaketin.

 

Tarina, jonka tapahtuman kesäteatteriksikin kutsutuissa esityksissä kerromme, ei pyrikään olemaan historiallisesti tosi. Kaikilla armeijoilla on tilaisuus tehdä yhteistyötä keskenään, jonka vuoksi myös näytelmässä on todellista historiaa enemmän draamaa ja yllättäviä käänteitä. Pyrimme ammentamaan todellisesta historiasta. Käsikirjoitustiimin kanssa käyttämämme termi tarinalle onkin historiallinen fan fiction. Vaikka näytelmissä tullaankin näkemään huumoria, tarkoitus on kunnioittaa aitoja historiallisia käänteitä.