Sotahuuto

SOTAHUUTO 2018Vuoden 2018 Sotahuuto-tapahtuma järjestetään 29.6.-1.7.2018 Könnölän matkailutilalla osoitteessa Rimmiläntie 739, 14450 Rimmilä. Alue sijoittuu Hämeenlinnan kaupungin alueelle. Tapahtuman taisteluiden taustana toimii vuosittain jokin historiallinen sota tai konflikti. Tänä vuonna viitekehyksenä on Anglo-Saksisen dynastian loppu aikavälillä 1002 – 1016.

KÄYTÄNNÖN ASIAT


Sotahuuto 2018 järjestetään 29.6.-1.7.2017 Könnölän matkailutilalla, Hämeenlinnan kaupungin alueella. Paikalle saavutaan perjantai-iltana tai viimeistään varhain lauantaina aamulla, varsinainen toiminta keskittyy lauantaille ja sunnuntaille. Tarkempi aikataulu julkaistaan myöhemmin.


Osallistumismaksut

Osallistumismaksut löydät Ilmoittautuminen-osiosta.


Ilmoittautuminen

Lisätietoa ilmoittautumisesta löydät Ilmoittautuminen-osiosta.


Pehmomiekkailu & Säännöt

Tapahtumassa majoitutaan pääosin omissa teltoissa. Telttamajoitusalue sijaitsee pellolla. Tilaa on siis reilusti. Suosittelemme isoja puolijoukkuetelttoja. Matkailutilalla on mökkejä vuokrattavana, jotka on arpomalla vuokrattu joukkueille. Alueella on myös muita mökkejä vuokrattavana muilta yrittäjiltä.


Majoittuminen

Tapahtumassa majoitutaan pääosin omissa teltoissa. Telttamajoitusalue sijaitsee käytöstä poistetulla leirintäalueella. Tilaa on siis reilusti. Suosittelemme isoja puolijoukkuetelttoja.


Parkkialue

Ajoneuvojen parkkeerausalueen tiedot selviävät myöhemmin keväällä.


Vessat

Alueella on kaikille osallistujille tarkoitettuja bajamajoja.


Peseytyminen

Majoittumisalueen välittömässä läheisyydessä sijaitsee monia pieniä järviä, joissa voi peseytyä läpi tapahtuman. Huomaa, että jos käytät peseytyessäsi pesuaineita tulee niiden olla täysin ympäristöystävällisiä.

JÄRJESTYSSÄÄNNÖTYleistä

Sotahuuto 2018 -tapahtumassa noudatetaan Suomen lakia.

Yleistä turvallisuutta alueella valvovat järjestyksenvalvojat, jotka tunnistaa selkeästi merkityistä huomioliiveistä. He huolehtivat, että tapahtuman osallistujat käyttäytyvät herrasmiesmäisesti, poistavat asiattomasti käyttäytyvät sekä päihtyneet tapahtumasta ja myös opastavat paikalle mahdollisesti sattuvia sivullisia.


Päihteet

Alkoholi tai muut päihteet eivät kuulu pehmomiekkailuun eikä niiden nauttimista päiväotteluiden aikana sallita. Alkoholin vaikutuksen alaisena päiväsaikaan olevat tai muuten selvästi päihtyneesti käyttäytyvät henkilöt poistetaan tapahtumasta. Omien alkoholijuomien kohtuullinen nauttiminen on sallittua täysi-ikäisille perjantai- ja lauantai-iltoina taisteluiden jälkeen.

Ilta-aikaan häiritsevästi käyttäytyvät täysi-ikäiset alkoholin nauttijat passitetaan nukkumaan tai poistetaan tapahtumasta.

Tupakointi on sallittua vain erikseen merkityillä, tuhkakupillisilla tupakointipaikoilla.


Tuli

Mahdollisuus tulen käyttöön ruuanlaitossa tarkentuu myöhemmin keväällä.


Roskat

Roskat kerätään merkittyihin roska-astioihin. Kaikki maastoon viety tavara tuodaan sieltä myös pois. Lisäksi infosta on saatavilla jätesäkkejä koko tapahtuman ajan.


Uiminen

Majoitusalueen välittömässä läheisyydessä on peseytymistarkoituksiinkin käytössä olevia järviä, jossa uiminen on sallittua.


Eläimet

Tapahtuma-alueelle on sallittua ottaa mukaan lemmikkieläimiä. Kaikki lemmikit tulee pitää tapahtuman ajan kytkettynä, jätökset tulee kerätä talteen eikä lemmikkejä pidä jättää ilman valvontaa. Huomioithan, että osa osallistujista saattaa olla allergisia, eivätkä välttämättä tule toimeen eläinten kanssa.


Ensiapu

Sotahuuto 2018 – tapahtumassa on jatkuva ensiapuvalmius. Taisteluiden aikana liikuteltava ensiapupiste kiertää maastossa joukon mukana. Ensiapupiste on selkeästi merkitty lipulla, ja ensiapuhenkilöstö käyttää huomioliivejä. Ensiapupisteellä asiaton oleskelu ja kaikki taisteluihin liittyvä toiminta on kielletty. Ensiapu ei jaa lääkkeitä, esim (särky- ja allergialääkkeitä), joten kannattaa varautua näihin tarpeisiin itse.


VASTUU- JA VASTUUKYSYMYKSET

Sotahuuto 2018 järjestäjät tekevät parhaansa, jotta tapahtuma olisi hauska ja turvallinen sen kaikille osanottajille. Johtuen pehmomiekkailun suhteellisesta vauhdikkuudesta sekä runsaasta luonnossa liikkumisesta, riski tapaturmiin on kuitenkin aina olemassa. Sotahuuto 2018 tapahtumaan osallistutaan omalla vastuulla hyväksyen nämä pehmomiekkailu-urheilumuotoon lähtökohtaisesti liittyvät riskit. Tapahtuman osallistujat ovat luonnollisesti myös itse vastuussa ja korvausvelvollisia siitä mahdollisesta vahingosta, jota he aiheuttavat toisilleen tai ympäristölleen.

Tapahtumajärjestäjät tarjoavat osallistujille vapaaehtoista, väliaikaista tapaturmavakuutusta jonka voi varata ilmoittautumisen yhteydessä.

Tapahtuman ikäraja on 15 vuotta.

Paikalle saapuminenAlueen osoite: Rimmiläntie 739, 14450 Rimmilä

Järjestäjät kehottavat ryhmiä järjestämään yhteisiä bussikuljetuksia.Pyydämme bussilla saapuvia ryhmiä olemaan yhteydessä järjestäjiin tietäessään saapumisaikansa tai viimeistään tunti ennen saapumistaan alueelle, jotta liikenteenohjaus pystyy varautumaan saapumiseen.


Tampereen suunnasta:

Tampere-Helsinki moottoritieltä (E12) käänny liittymästä nro 28 (Iittala), ja rampin päässä käänny vasemmalle Iittalan suuntaan.

Aja liikenneympyrästä läpi ja jatka Iittalan suuntaan noin 1km toiselle liikenneympyrälle. Tästä ympyrästä käänny vasemmalle Kotkajärven suuntaan (S-marketin jäädessä oikealle puolellesi) ja aja noin 1,8 km.

Ajettuasi Äimäjärven yli käänny vasemmalle Kutilantielle, ja aja noin 7,5 km.

T-risteyksestä käänny oikelle Rimmilän suuntaan ja aja noin 0,5 km, kunnes vasemmalla Könnölän Maatilamatkailu -kyltti.


Helsingin suunnasta:

Aja Helsinki-Tampere moottoritietä (E12) Hämeenlinnan keskustan ohi, kunnes tulet liittymään nro 26 (Hattula/Ahvenisto/Tiiriö). Aja tähän liittymään, ja rampin päässä liikennevaloista käänny vasemmalle Ahveniston suuntaan.

Välittömästi moottoritien ylityksen jälkeen käänny toisesta risteyksestä oikealle suuntaan Mäkelä/Tampere. Aja tätä tietä (130) Tampereen suuntaan n. 10 km.

Käänny vasemmalle Rimmilä ja aja noin 7,5 km, kunnes vasemmalla Könnölän Maatilamatkailu -kyltti.

Paikalle saapuessa on mahdollista ajaa ajoneuvo lähelle majoitusaluetta lastin purkamista varten, minkä jälkeen ajoneuvo ajetaan samaa reittiä takaisin parkkialueelle.

Ryhmistä ryhmänjohtaja tai vastuuhenkilö käy kuittaamassa ryhmänsä rannekkeet. Yksilöinä ilmoittautuneet käyvät noutamassa kukin itse rannekkeensa, vaikka olisivat päätyneet jo jonkin ryhmän riveihin.


Omilla ruoilla Sotahuutoon?

Sotahuutoon on mahdollista osallistua myös ilman ruokailupaketin ostoa, siis omiin eväisiin turvautuen. Tällöin ruokailuttoman osallistumisen valinneiden tulee huolehtia itse ruoistaan, kukaan kun ei viikonloppua ilman ruokaa taistele. Suosittelemme vahvasti tapahtumaruokailun ostamista. Omien ruokien valmistaminen on sallittua ainoastaan sille erikseen merkityllä paikalla paloturvallisuuden vuoksi. Ruuan valmistaminen leirissä on erikseen kielletty.


Omatoimiruokailijan muistisäännöt

1. Syö riittävästi ja oikeanlaista ruokaa että jaksat taistella! Se, minkälaisilla aterioilla kukin jaksaa päivän riehua on tietenkin täysin yksilöllistä: joku tykkää syödä pieniä aterioita lyhyin väliajoin, toinen vetää jättiaamiaisen ja jaksaa sillä iltaan asti. Tiedosta siis omat tarpeesi ja valmistaudu ruokailemaan niiden mukaan. Jos epäilet ettet kykene tuottamaan itsellesi riittävää määrää ruokaa tapahtumassa, kannattaa ehdottomasti ottaa mieluummin ostoruokailu kuin pyörtyä kentälle.

2. Ymmärrä, että Sotahuuto ei odota nuudeliesi kiehumista! Jos ruokasi laitto kestää kauan, voi olla, että missaat skenaarioita. Ryhmäsikään ei välttämättä tykkää, jos puutut rivistä ruonlaittoviivästysten takia. Tapahtuman aikataulu seuraa vain ostoruokailuja! Jos et osaa valmistaa itsellesi riittävää ruokaa riittävällä nopeudella, suosittelemme ostoruokailun ottamista.

3. Täydennä ruokavaliotasi energiapatukoilla, hedelmillä, rusinoilla, suklaalla ym. perinteisillä lisämuonilla skenaarioiden välissä mikäli epäilet, etteivät varsinaiset ruokasi riitä ylläpitämään taistelukuntoasi.

4. Säästä paljon valmisteluaikaa vaativien ruokien laitto niille aterioille, joihin on runsaasti aikaa. Etenkin lauantain iltaruoka on tällainen, koska sen jälkeen ei enää taistella, eli voit halutessasi tehdä ateriasi vaikka kuinka hitaan kaavan mukaan. Lisäksi kumpienkin aamiaisten valmisteluun saa lisäaikaa kun yksinkertaisesti laittaa herätyskellon soimaan hieman aiemmin. Vastaavasti molemmat lounastauot ovat lyhyitä ja hektisiä, eli niiden aikana ei kannata ruveta tekemään mitään aikaavievää ruokaa: jos uskoo pärjäävänsä kylmällä lounaalla, kannattaa satsata sellaiseen mieluummin kuin lähteä keittelemään vettä tai hiillostelemaan grilliä.


Ruoanlaittofasiliteetit omatoimiruokailijoille

Retkikeittimien käyttö on sallittu erikseen merkatulla ruuanlaittopaikalla. Kaasu- ja hiiligrillien käyttö on niinikään sallittua.

Avotulen teko ei ole alueella sallittua. Koskee myös kertakäyttögrillejä muualla kuin ruuanlaittopaikalla.


JärjestäjätJärjestäjät Vuoden 2018 Sotahuudon järjestäjät tulevat Etelän Imperiumista. Pääjärjestäjinä toimivat Tapio Suontakanen ja Joonas Lehtonen. Muita järjestäjiä ovat Lauri Savonen, Olli Suominen, Paula Kajankari ja Tuomas Juhonen. Tapahtumaan liittyvissä asioissa kannattaa olla yhteydessä puhelimitse 050 5952079 tai sähköpostiosoitteeseen sotahuutory@gmail.com


ILmoittautuminen

Sotahuudon sisäänpääsymaksu on 25 euroa / taistelija. Pääsymaksu oikeuttaa osallistumiseen Sotahuuto 2018 tapahtumaan, leiriytymisoikeuden tapahtuma-alueella, sekä kaikki muut Sotahuudon oheistoiminnat, kuten iltaohjelman.

Kuten tavallista Sotahuutoon on mahdollista ostaa lisäksi tapahtumaruokailu lauantaille ja sunnuntaille. Ruokailu kustantaa 30 euroa ja sisältää kaksi aamupalaa ja kolme lämmintä ruokaa. Lauantaina ruokailu koostuu aamupalasta, lounaasta ja päivällisestä, sunnuntaina aamupalasta ja lounaasta.

Tämän lisäksi Sotahuutoon on mahdollista ostaa erikseen 3 euron yksilöllinen tapaturmavakuutus.

Ilmoittautuminen tapahtuu osoitteessa: ilmoportaali.sotahuuto.fi.

Ilmoittautuminen tapahtuu aikavälillä 4.5. klo.18.00 ja sulkeutuu 3.6. 23.59. Sulkeutumispäivämäärä on myös ilmoittaumismaksujen deadline.


Ilmoittautumisohjeet normaalille osallistujalle:

1. Rekisteröidy ilmojärjestelmään täyttämällä omat tietosi

2. Kirjaudu sisään ja valitse tapahtumista Sotahuuto 2018

3. Liity omaan boffausryhmääsi tai valitse yksilöilmoittautuminen. Jos ryhmääsi ei ole vielä listattu vaihtoehdoksi, pyydä ryhmänjohtaajasi luomaan se!

Yksilöilmoittautuminen tapahtuu saman näkymän yksilöilmoittautuminen kohdasta.

4. Lisää haluamasi tuotteet (osallistuminen, ruokailu, vakuutus jne.) tuotenäkymästä

5. Saat vahvistuksen ilmoittautumisestasi.


Osallistumisen maksaminen:

Suosittelemme, että kaikki ryhmän mukana osallistuvat hoitavat maksunsa kootusti ryhmänjohtajan kautta. Jos jostain syystä tarvitset yksilömaksumahdollisuutta pyydä ryhmänjohtajaltasi Sotahuudon tilinumero ja ryhmäsi viitenumero ja maksa maksu normaalisti verkkopankkia käyttäen.

Yksilöilmoittautumisten maksutiedot löytyvät ilmoportaalin ”omat ilmoittautumiset” kohdasta.


Ilmoittautumisohjeet ryhmänjohtajalle:

1. Rekisteröidy ilmojärjestelmään täyttämällä omat tietosi. Erityisesti ryhmänjohtajia pyydetään lisäämään myös puhelinnumeronsa yhteydenpidon helpottamiseksi.

2. Kirjaudu sisään ja valitse tapahtumista Sotahuuto 2018

3. Luo oma boffausryhmäsi omaan armeijakuntaasi tai tasoituspooliin ”Lisää uusi ryhmä”-painikkeesta

4. Lisää haluamasi tuotteet (osallistuminen, ruokailu, vakuutus jne.) tuotenäkymästä

5. Saat vahvistuksen ilmoittautumisestasi

Ryhmänjohtajana sinulla on lisäksi valtuudet tarkastella ja muokata kaikkia oman boffausryhmäsi tietoja ”Ryhmien hallinta” -osiosta. Pystyt myös lisäämään ilmojärjestelmään rekisteröitymättömiä henkilöitä osaksi ryhmää.


Maksuohjeet ryhmänjohtajalle:

1. Kun ryhmän ilmoittautuminen on valmis, eli kaikki ryhmän jäsenet ovat lisänneet itsensä tai on lisätty ryhmään ryhmänjohtaja voi maksaa ryhmän osallistumismaksut.

2. ”Ryhmien hallinta” -osiosta löydät ”Siirry maksamaan”-painikkeen

3. Ilmojärjestelmä laskee osallistumismaksujen loppusumman, näyttää tilinumeron ja viitenumeron maksua varten.

4. Maksamisen jälkeen ryhmän jäsenen maksu pitää kuitata järjestelmään maksetuksi. Tällä hetkellä tämä onnistuu kuittaamalla jokainen yksi kerrallaan, mutta pian tulee mahdolliseksi kuitata monta jäsentä kerrallaan.

Rahastonhoitajan tervehdys: Jos mahdollista maksa kaikki ryhmäsi maksut yhdellä kertaa. Tämä helpottaa erittäin suuresti tilinpitoa ja rahastonhoitajan työtä!

Ongelmatilanteissa ilmoportaalin suhteen ole yhteydessä osoitteeseen ilmoportaali@sotahuuto.fi


Alennukset

EA- ja JV henkilöstö: 4h ilmainen tapahtuma, 8h ilmainen tapahtuma ja ruokailu, 8h+ ilmainen tapahtuma ja ruokailu sekä T-paita

Ase-, jousi- ja panssaritarkastajat: ilmainen tapahtuma ja ruokailu

Tapahtuman ruokalistaLauantai

Aamupala:
puuro
vaalea ja tumma leipä
juusto
kinkku
tuorekurkku
kahvi / tee maidolla
sekamehu

Lounas:
hernekeitto liha- ja kasvisversiot
ruisleipää ja margariini
suolakurkku
sekamehu

Illallinen:
makaronilaatikko liha- ja kasvisversiot
raastesalaatti
ruisleipää ja margariini
sekamehu

Sunnuntai

Aamupala:
puuro
vaalea ja tumma leipä+ margariini
juusto
kinkku
tuorekurkku
kahvi/ tee maidolla
sekamehu

Lounas:
kinkkukiusaus
kasvislasagne
punajuurikuutiot
ruisleipää + margariini
hedelmä
sekamehu


Kysymykset ja ongelmat:Ilmoportaalissa esiintyvissä ongelmissa olkaa yhteydessä yllapito@sotahuuto.fi

Tapahtumaan liittyvissä asioissa voi olla yhteydessä Facebook-sivuun ”Sotahuuto – boffaustapahtuma” sekä sähköpostilla sotahuutory@gmail.com tai hallitus@sotahuuto.fi