Sotahuuto

SOTAHUUTO 2019Sotahuuto 2019 -tapahtuma järjestetään 5.-7.7.2019 Heimarissa, osoitteessa Laitialantie 190, 52330 Heimari. Hotelli Heimari sijaitsee Mikkelissä Saimaan rannalla. Tapahtuman taisteluiden taustana toimii vuosittain jokin historiallinen sota tai konflikti. Tänä vuonna viitekehyksenä on Vlad Seivästäjän Valakian ruhtinaskunta 1400-luvulla.

SotahuutoKÄYTÄNNÖN ASIAT


Sotahuuto 2019 järjestetään 5.-7.7.2019 Heimarissa, Mikkelissä. Paikalle saavutaan perjantai-iltana tai viimeistään varhain lauantaina aamulla, varsinainen toiminta keskittyy lauantaille ja sunnuntaille. Tarkempi aikataulu julkaistaan myöhemmin.

Armeijajaot


Osallistumismaksut

Hinnat:
Tapahtuma 25€
Tapahtuma huoltohenkilö tai ulkomaalainen 15€
Ruokailu 45€
Vapaaehtoinen vakuutus 3€
T-paidat 15€

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen tapahtuu osoitteessa: ilmoportaali.sotahuuto.fi.
Lisätietoa ilmoittautumisesta löydät Ilmoittautuminen-osiosta.


Pehmomiekkailu & Säännöt

Sääntötiivistelmä

Sotahuudon taistelusäännöt

Majoittuminen

Tapahtumassa majoitutaan pääosin omissa teltoissa. Telttamajoitusalue sijaitsee Hotelli Heimarin nurmialueella. Suosittelemme isoja puolijoukkuetelttoja. Tapahtumaan voi myös ostaa lattiamajoituspaikan, joka sijaitsee hotellin viereisessä rakennuksessa teltta-alueen läheisyydessä. Hotelli Heimarista voi myös varata 2–4 hengen huoneita.


Parkkialue

Hotellirakennuksen vieressä sijaitseva parkkipaikka toimii tavaroiden lastaus- ja purku paikkana. Parkkialue löytyy tapahtuma-alueen viereiseltä pellolta (tarkista sijainti tapahtumakartasta).

Jotta liikenne sujuisi mutkattomasti, tarkistathan ajosuunnan tapahtumakartasta.


Vessat

Alueella on kaikille osallistujille tarkoitettuja bajamajoja. Bajamajat löytyvät Hotelli parkkialueelta, sekä tulentekoalueen vierestä. Lattiamajoituksen tai hotellimajoituksen ostaneilla on sisävessat käytössä.


Peseytyminen

Teltta-alueen vieressä on sauna sekä Saimaa. Huomaa, että jos käytät peseytyessäsi pesuaineita tulee niiden olla täysin ympäristöystävällisiä.

JÄRJESTYSSÄÄNNÖTYleistä

Sotahuuto 2019 -tapahtumassa noudatetaan Suomen lakia. Yleistä turvallisuutta alueella valvovat järjestyksenvalvojat, jotka tunnistaa selkeästi merkityistä huomioliiveistä. He huolehtivat, että tapahtuman osallistujat käyttäytyvät herrasmiesmäisesti, poistavat asiattomasti käyttäytyvät sekä päihtyneet tapahtumasta ja myös opastavat paikalle mahdollisesti sattuvia sivullisia.

Tapahtuma-alueen viereisessä kiinteistössä/tontilla järjestetään samana viikonloppuna häät. Hääalueelle meneminen ja häiden häiriköiminen on ehdottoman kielletty.

Sotahuudossa noudatetaan myös häirinnän vastaista linjausta, jonka löydät tästä. Lisäksi tänä vuonna Sotahuuto -tapahtumassa toimii ensimmäistä kertaa häirintäyhdyshenkilöitä, joille voi ilmoittaa matalalla kynnyksellä mahdollisista häirintä tapauksista. Jos huomaat tai koet asiatonta käytöstä älä epäröi ottaa yhteyttä häirintäyhdyshenkilöön. Häirintäyhdyshenkilöiden yhteystiedot löydät ohjelmalehtisestä.


Päihteet

Alkoholi tai muut päihteet eivät kuulu pehmomiekkailuun eikä niiden nauttimista päiväotteluiden aikana sallita. Alkoholin vaikutuksen alaisena päiväsaikaan olevat tai muuten selvästi päihtyneesti käyttäytyvät henkilöt poistetaan tapahtumasta. Omien alkoholijuomien kohtuullinen nauttiminen on sallittua täysi-ikäisille perjantai- ja lauantai-iltoina taisteluiden jälkeen.

Ilta-aikaan häiritsevästi käyttäytyvät täysi-ikäiset alkoholin nauttijat passitetaan nukkumaan tai poistetaan tapahtumasta.

Tupakointi on sallittua vain erikseen merkityillä, tuhkakupillisilla tupakointipaikoilla.


Tuli

Tulen käyttö ruoanlaitossa on sallittua sille merkityissä paikoissa. Metsäpalovaroituksen sattuessa tulenteko on kielletty.


Roskat

Roskat kerätään merkittyihin roska-astioihin. Kaikki maastoon viety tavara tuodaan sieltä myös pois. Lisäksi infosta on saatavilla jätesäkkejä koko tapahtuman ajan.


Uiminen

Majoitusalueen välittömässä läheisyydessä on peseytymistarkoituksiinkin käytössä oleva järvi, jossa uiminen on sallittua.


Eläimet

Tapahtuma-alueelle on sallittua ottaa mukaan lemmikkieläimiä. Kaikki lemmikit tulee pitää tapahtuman ajan kytkettynä, jätökset tulee kerätä talteen eikä lemmikkejä pidä jättää ilman valvontaa. Huomioithan, että osa osallistujista saattaa olla allergisia, eivätkä välttämättä tule toimeen eläinten kanssa. Alueelta löytyvä koira-aitaus ei ole käytössä.


Ensiapu

Sotahuuto 2019 -tapahtumassa on jatkuva ensiapuvalmius. Taisteluiden aikana liikuteltava ensiapupiste kiertää maastossa joukon mukana. Ensiapupiste on selkeästi merkitty lipulla, ja ensiapuhenkilöstö käyttää huomioliivejä. Ensiapupisteellä asiaton oleskelu ja kaikki taisteluihin liittyvä toiminta on kielletty. Ensiapu ei jaa lääkkeitä, esim (särky- ja allergialääkkeitä), joten kannattaa varautua näihin tarpeisiin itse.


VASTUU- JA VASTUUKYSYMYKSET

Sotahuuto 2019 järjestäjät tekevät parhaansa, jotta tapahtuma olisi hauska ja turvallinen sen kaikille osanottajille. Johtuen pehmomiekkailun suhteellisesta vauhdikkuudesta sekä runsaasta luonnossa liikkumisesta, riski tapaturmiin on kuitenkin aina olemassa. Sotahuuto 2019 -tapahtumaan osallistutaan omalla vastuulla hyväksyen nämä pehmomiekkailu-urheilumuotoon lähtökohtaisesti liittyvät riskit. Tapahtuman osallistujat ovat luonnollisesti myös itse vastuussa ja korvausvelvollisia siitä mahdollisesta vahingosta, jota he aiheuttavat toisilleen tai ympäristölleen.

Tapahtumajärjestäjät tarjoavat osallistujille vapaaehtoista, väliaikaista tapaturmavakuutusta, jonka voi varata ilmoittautumisen yhteydessä.

Tapahtuman ikäraja on 15 vuotta.

Paikalle saapuminen


Alueen osoite: Laitialantie 190, 52330 Heimari

Järjestäjät kehottavat ryhmiä järjestämään yhteisiä bussikuljetuksia. Pyydämme bussilla saapuvia ryhmiä olemaan yhteydessä järjestäjiin tietäessään saapumisaikansa tai viimeistään tunti ennen saapumistaan alueelle, jotta liikenteenohjaus pystyy varautumaan saapumiseen.
Hotelli Heimari sijaitsee Valtatie 13 varrella Etelä-Savossa, Mikkelin ja Ristiinan välissä. Mikkelin keskustasta Heimariin on vain 15 minuutin ajomatka.

Mikkelin suunnasta tuleville:

Aja 11,3 km Ristiinantietä Lappeenrannan suuntaan.
Käänny Heimari-kyltin kohdalta vasemmalle Laitialantielle, aja noin 1 km ja käänny loivasti oikealle.
Jatka matkaa noin 1 km eteenpäin kunnes Heimarin sisääntulo on vasemmalla. Olet perillä!

Lappeenrannan suunnasta tuleville:

Aja Ristiinan jälkeen 8,3 km Mikkelin suuntaan.
Käänny Heimari -kyltin kohdalta oikealle Laitialantielle, aja noin 1 km ja käänny loivasti oikealle.
Jatka matkaa noin 1 kilometri eteenpäin kunnes Heimarin sisääntulo on vasemmalla. Olet perillä!

Paikalle saapuessa on mahdollista ajaa ajoneuvo lähelle majoitusaluetta Hotelli Heimarin parkkialueelle, lastin purkamista varten. Purun jälkeen ajoneuvo ajetaan parkkialueelle. Parkkipaikan sijainti ilmoitetaan myöhemmin.

Ryhmistä ryhmänjohtaja tai vastuuhenkilö käy kuittaamassa ryhmänsä rannekkeet. Yksilöinä ilmoittautuneet käyvät noutamassa kukin itse rannekkeensa, vaikka olisivat päätyneet jo jonkin ryhmän riveihin.


Omilla ruoilla Sotahuutoon?

Sotahuutoon on mahdollista osallistua myös ilman ruokailupaketin ostoa, siis omiin eväisiin turvautuen. Tällöin ruokailuttoman osallistumisen valinneiden tulee huolehtia itse ruoistaan, kukaan kun ei viikonloppua ilman ruokaa taistele. Suosittelemme vahvasti tapahtumaruokailun ostamista. Omien ruokien valmistaminen on sallittua ainoastaan sille erikseen merkityllä paikalla paloturvallisuuden vuoksi. Ruuan valmistaminen leirissä on kielletty. Tapahtumapaikalta löytyy yksi grillikatos, sekä yksi tulentekopaikka ruoanvalmistusta varten.


Omatoimiruokailijan muistisäännöt

1. Syö riittävästi ja oikeanlaista ruokaa että jaksat taistella! Se, minkälaisilla aterioilla kukin jaksaa päivän riehua on tietenkin täysin yksilöllistä: joku tykkää syödä pieniä aterioita lyhyin väliajoin, toinen vetää jättiaamiaisen ja jaksaa sillä iltaan asti. Tiedosta siis omat tarpeesi ja valmistaudu ruokailemaan niiden mukaan. Jos epäilet ettet kykene tuottamaan itsellesi riittävää määrää ruokaa tapahtumassa, kannattaa ehdottomasti ottaa mieluummin ostoruokailu kuin pyörtyä kentälle

2. Ymmärrä, että Sotahuuto ei odota nuudeliesi kiehumista! Jos ruokasi laitto kestää kauan, voi olla, että missaat skenaarioita. Ryhmäsikään ei välttämättä tykkää, jos puutut rivistä ruoanlaittoviivästysten takia. Tapahtuman aikataulu seuraa vain ostoruokailuja! Jos et osaa valmistaa itsellesi riittävää ruokaa riittävällä nopeudella, suosittelemme ostoruokailun ottamista.

3. Täydennä ruokavaliotasi energiapatukoilla, hedelmillä, rusinoilla, suklaalla ym. perinteisillä lisämuonilla skenaarioiden välissä mikäli epäilet, etteivät varsinaiset ruokasi riitä ylläpitämään taistelukuntoasi.

4. Säästä paljon valmisteluaikaa vaativien ruokien laitto niille aterioille, joihin on runsaasti aikaa. Etenkin lauantain iltaruoka on tällainen, koska sen jälkeen ei enää taistella, eli voit halutessasi tehdä ateriasi vaikka kuinka hitaan kaavan mukaan. Lisäksi kumpienkin aamiaisten valmisteluun saa lisäaikaa kun yksinkertaisesti laittaa herätyskellon soimaan hieman aiemmin. Vastaavasti molemmat lounastauot ovat lyhyitä ja hektisiä, eli niiden aikana ei kannata ruveta tekemään mitään aikaavievää ruokaa: jos uskoo pärjäävänsä kylmällä lounaalla, kannattaa satsata sellaiseen mieluummin kuin lähteä keittelemään vettä tai hiillostelemaan grilliä.


Ruoanlaittofasiliteetit omatoimiruokailijoille

Retkikeittimien käyttö on sallittu erikseen merkatulla ruuanlaittopaikalla.

Avotulen teko ei ole alueella sallittua. Koskee myös kertakäyttögrillejä muualla kuin ruuanlaittopaikalla.


JärjestäjätSotahuuto 2019 -tapahtuman järjestävät vapaaehtoiset sekä Sotahuuto RY. Pääjärjestäjänä toimii Nico Vallenius. Muita järjestäjiä ovat EA-vastaava: Nanna Kettunen, järjestysvastaava: Antti Kokkonen, logistiikkavastaava: Ossi Ahola, viestintävastaava: Liisa Salonen, designvastaava: Julia Järvelä, visuaalinen suunnittelija/viitekehyksen suunnittelija: Milla Marjamäki, skenaariovastaavat: Nico Vallenius ja Katja Pessi. Sotahuuto RY:n hallitus: Tapio Suontakanen, Olli Suominen, Jukka-Pekka Venttola ja Hannu Huovinen. Tämän lisäksi tapahtumaa on järjestämässä suuri joukko muita vapaaehtoisia. Tapahtumaan liittyvissä asioissa kannattaa olla yhteydessä puhelimitse 040 8601360 tai sähköpostiosoitteeseen sotahuutory@gmail.com

Ilmoittautuminen

Hinnat:
Tapahtuma 25€
Tapahtuma huoltohenkilö tai ulkomaalainen 15€
Ruokailu 45€
Vapaaehtoinen vakuutus 3€
T-paidat 15€

Sotahuudon sisäänpääsymaksu on 25 euroa / taistelija. Pääsymaksu oikeuttaa osallistumiseen Sotahuuto 2019 -tapahtumaan, leiriytymisoikeuden tapahtuma-alueella, sekä kaikki muut Sotahuudon oheistoiminnat, kuten iltaohjelman.

Kuten tavallista Sotahuutoon on mahdollista ostaa lisäksi tapahtumaruokailu lauantaille ja sunnuntaille. Ruokailu kustantaa 45 euroa ja sisältää kaksi aamupalaa ja kolme lämmintä ruokaa. Lauantaina ruokailu koostuu aamupalasta, lounaasta ja päivällisestä, sunnuntaina aamupalasta ja lounaasta

Tämän lisäksi Sotahuutoon on mahdollista ostaa erikseen 3 euron yksilöllinen tapaturmavakuutus.

Ilmoittautuminen tapahtuu osoitteessa: ilmoportaali.sotahuuto.fi.


Ilmoittautumisohjeet normaalille osallistujalle:

1. Rekisteröidy ilmojärjestelmään täyttämällä omat tietosi

2. Kirjaudu sisään ja valitse tapahtumista Sotahuuto 2018

3. Liity omaan boffausryhmääsi tai valitse yksilöilmoittautuminen. Jos ryhmääsi ei ole vielä listattu vaihtoehdoksi, pyydä ryhmänjohtaajasi luomaan se!

Yksilöilmoittautuminen tapahtuu saman näkymän yksilöilmoittautuminen kohdasta.

4. Lisää haluamasi tuotteet (osallistuminen, ruokailu, vakuutus jne.) tuotenäkymästä

5. Saat vahvistuksen ilmoittautumisestasi.


Osallistumisen maksaminen:

Suosittelemme, että kaikki ryhmän mukana osallistuvat hoitavat maksunsa kootusti ryhmänjohtajan kautta. Jos jostain syystä tarvitset yksilömaksumahdollisuutta pyydä ryhmänjohtajaltasi Sotahuudon tilinumero ja ryhmäsi viitenumero ja maksa maksu normaalisti verkkopankkia käyttäen.

Yksilöilmoittautumisten maksutiedot löytyvät ilmoportaalin ”omat ilmoittautumiset” kohdasta.


Ilmoittautumisohjeet ryhmänjohtajalle:

1. Rekisteröidy ilmojärjestelmään täyttämällä omat tietosi. Erityisesti ryhmänjohtajia pyydetään lisäämään myös puhelinnumeronsa yhteydenpidon helpottamiseksi.

2. Kirjaudu sisään ja valitse tapahtumista Sotahuuto 2018

3. Luo oma boffausryhmäsi omaan armeijakuntaasi tai tasoituspooliin ”Lisää uusi ryhmä”-painikkeesta

4. Lisää haluamasi tuotteet (osallistuminen, ruokailu, vakuutus jne.) tuotenäkymästä

5. Saat vahvistuksen ilmoittautumisestasi

Ryhmänjohtajana sinulla on lisäksi valtuudet tarkastella ja muokata kaikkia oman boffausryhmäsi tietoja ”Ryhmien hallinta” -osiosta. Pystyt myös lisäämään ilmojärjestelmään rekisteröitymättömiä henkilöitä osaksi ryhmää.


Maksuohjeet ryhmänjohtajalle:

1. Kun ryhmän ilmoittautuminen on valmis, eli kaikki ryhmän jäsenet ovat lisänneet itsensä tai on lisätty ryhmään ryhmänjohtaja voi maksaa ryhmän osallistumismaksut.

2. ”Ryhmien hallinta” -osiosta löydät ”Siirry maksamaan”-painikkeen

3. Ilmojärjestelmä laskee osallistumismaksujen loppusumman, näyttää tilinumeron ja viitenumeron maksua varten.

4. Maksamisen jälkeen ryhmän jäsenen maksu pitää kuitata järjestelmään maksetuksi. Tällä hetkellä tämä onnistuu kuittaamalla jokainen yksi kerrallaan, mutta pian tulee mahdolliseksi kuitata monta jäsentä kerrallaan.

Rahastonhoitajan tervehdys: Jos mahdollista maksa kaikki ryhmäsi maksut yhdellä kertaa. Tämä helpottaa erittäin suuresti tilinpitoa ja rahastonhoitajan työtä!

Ongelmatilanteissa ilmoportaalin suhteen ole yhteydessä osoitteeseen ilmoportaali@sotahuuto.fi


Alennukset

EA- ja JV henkilöstö: 4h ilmainen tapahtuma, 8h ilmainen tapahtuma ja ruokailu, 8h+ ilmainen tapahtuma ja ruokailu sekä T-paita

Ase-, jousi- ja panssaritarkastajat: ilmainen tapahtuma ja ruokailu

Tapahtuman ruokalistaLauantai

Aamupala:
puuro
tumma ja vaalea leipä+ margariini
lauantaimakkara tai vastaava
juusto
salaatti
tuorekurkku
maito
mehu, tee, kahvi

Lounas:
jauhelihakeitto / kasviskeitto (tilaus etukäteen/ ruokavalio)
juusto
suolakurkku
salaatti
vesi, mehu, maito, kotikalja
jälkiruokakahvi / -tee ja pieni makea

Päivällinen:
kinkkukiusaus / kasviskiusaus (tilaus etukäteen/ ruokavalio)
tumma ja vaalea leipä, margariini
juusto
suolakurkku
salaatti
vesi, mehu, maito, kotikalja
jälkiruokakahvi / -tee
marjasoppa

Sunnuntai

Aamupala:
puuro
tumma ja vaalea leipä+ margariini
lauantaimakkara tai vastaava
juusto
salaatti
tuorekurkku
maito
mehu, tee, kahvi

Lounas:
kanapasta / kasvispasta (tilaus etukäteen/ ruokavalio)
tumma ja vaalea leipä, margariini
tomaatti
vesi, mehu, maito, kotikalja
jälkiruokakahvi / -tee ja pieni makea

Ruoan valmistaa Hotelli Heimarin henkilökunta ja ruokailu tapahtuu hotellin tiloissa.
Hotellin ravintola ja baari palvelevat sotahuutajia koko tapahtuman ajan. Hotellilta voi siis ostaa pientä purtavaa ja hotellin baari sekä anniskelualue ovat käytössä perjantai ja lauantai iltoina. Omien juomien tuominen anniskelualueelle on kielletty.


Kysymykset ja ongelmatIlmoportaalissa esiintyvissä ongelmissa olkaa yhteydessä yllapito@sotahuuto.fi

Tapahtumaan liittyvissä asioissa voi olla yhteydessä Facebook-sivuun ”Sotahuuto – boffaustapahtuma” sekä sähköpostilla sotahuutory@gmail.com tai hallitus@sotahuuto.fi