Taustatarina 2022

Yleiskuvaus

Koko maailma vapisee, kun Aleksanteri III, lisänimeltään Suuri, yhdistää valtansa alle kreikan kaupunkivaltiot ja laajentaa valtakuntansa koko tunnetun maailman ääriin. Nämä tapahtumat ajoittuvat hetkeen noin 300 vuotta ennen ajanlaskun alkua. Korintin liitto rakoilee ja tyytymättömät kreikan kapinalliset kokoavat voimiaan. Persia tai Pauravas eivät aio taipua Kreikkalaisen lipun alle taisteluitta.

Makedonia

Filippos II yhdisti hajanaisen Makedonian kuningaskunnaksi. Valtakunnan vahvistuessa katse kääntyy jo suurta Persiaa kohti. Riidat ja salaliitto kuitenkin johtavat kuninkaan salamurhaan. Hänen perillisensä Aleksanteri saa vallan armeijan tuella.

 

Kun vastustajat on tuhottu tai vangittu, on aika kääntää katse kohti uutta tulevaisuutta. Korintin liiton armeija on mahtava eikä kukaan voi päihittää Makedonialaista falangia. Raskas ratsuväki ja hyvin koulutetut sotilaat ovat Aleksanteri Suuren avaimet koko maailman valloitukseen. Valtavan Persian haastaminen on riski, jonka Aleksanteri on valmis ottamaan erityisesti nyt kun uuden kuninkaan Dareios III:n valta ei ole vielä vakiintunut.

 

 

Persia

 

Ikiaikainen
Persian valtakunta on valtava. Kuningas Artaxerkses ja hänen perillisensä kuoltua
petollisen visiirin myrkkyyn nousee valtaistuimelle Dareios III. Lopulta visiiri
nostaa Dareioksen käskystä maljan kuninkaalleen ja maistaa viinissä kohtalonsa.
Nyt Kuninkaiden kuningas Dareios III, akhaimenidien sukua, hallitsee tunnetun
maailman suurinta valtiota, joka ulottuu Makedoniasta Indus joen rannoille. 

 

Satraapit ovat saaneet hoitaa kapinat Egyptissä ja Babyloniassa. Nyt uusi voima on nousemassa Makedoniassa ja Dareios on pakotettu toimintaan. Armeija on uudistettava ja valmistauduttava taisteluun. Nousukas on nitistettävä Persian ylivoimaisella sotilasmäärällä ja Makedonia murrettava kuten ennenkin on tehty.

 Illyria

 

Liian kauan on Illyria joutunut taipumaan vieraan kuninkaan vallan alle. Liian kauan on viljamme viety toisten kansojen ruuaksi ja poikamme riistetty sotiin kaukaisten herrojen lippujen alle. Sortaja Aleksanteri hallitkoon tästä eteenpäin vain omaa palatsiaan. Olkoon Illyria vihdoin vapaa. Emme ole yksin, meidän kanssamme taistelevat kaikki Makedonian sortoa vastustavat vapaat kansalaiset! Minä Kleitos. Bardyliksen poika, johdan Illyrian uuteen kukoistukseen!

Pauravas

Pauravas on kuningaskunta Indus joen alueella. Legendaarinen soturi ja strategian taidoistaan tunnettu Porus istuu valtaistuimella. Kaukaa lännestä kuuluvat sotarumpujen äänet. Tulkoot kaukaiset kuninkaat haastamaan ja kokemaan kohtalonsa, Pauravas on valmiina. Valloittajat tulevat tuhoutumaan kaukana kotoaan.