Viitekehys

Sotahuuto 2023 kertoo Jeanne d’Arcin tarinan. Taistelut sijoittuvat siis satavuotisen sodan loppuvaiheisiin. Tapahtuman taistelut, puolijakojen muutokset ja tunnelma sidotaan osaksi tätä historiaa näytelmän keinoin. 

 

Historia on osa Sotahuutoa ja pehmomiekkailua, onhan lajin tarkoitus mallintaa ja simuloida historiallista taistelukenttää. Sotahuuto ei ole kuitenkaan historian elävöittämiseen keskittyvä tapahtuma, vaan sinne on jokainen tervetullut vaikka moderneissa urheiluvaatteissa. Moni osallistujista tulee kuitenkin tapahtumaan elävöittämään historiaa.

 

Tahdomme auttaa kävijöitämme löytämään historian äärelle ja mahdollistaa tapahtuman teatterista nauttimisen täysin rinnoin. Sen vuoksi olemmekin koonneet satavuotisen sodan vaiheita esittelevän tietopaketin. Armeijoiden johdossa on päivähoitohenkilöiksi tai NPC:ksi kutsuttuja näyttelijöitä, jotka johtavat joukkonsa taistoon kuninkaiden, herttuoiden ja muiden historiallisten hahmojen roolissa. Näitä hahmoja esittelemme myöhemmin tarkemmin. Hahmojen lyhyet kuvaukset löytyvät armeijajakojen yhteydestä.

 

Tarina, jonka tapahtuman näytelmäosuuksissa kerromme, ei pyrikään olemaan historiallisesti tosi. Kaikilla armeijoilla tulee olla tilaisuus tehdä yhteistyötä keskenään, jonka vuoksi myös näytelmässä on enemmän draamaa ja yllättäviä käänteitä. Pyrimme ammentamaan todellisesta historiasta. Käsikirjoitustiimin kanssa käyttämämme termi tarinalle onkin historiallinen fan fiction. Vaikka näytelmissä tullaan näkemään huumoria, tarkoitus on kunnioittaa aitoja historiallisia käänteitä.