Past Sotahuutos

Sotahuuto-tapahtumasarjaa on järjestetty jo vuodesta 2006. Vuosien varrelle mahtuu hurja määrä upeita tarinoita, jännittäviä hetkiä, onnentuuletuksia ja suolaisia kyyneleitä. Tälle sivulle on koottu tiiviisti tiedot aiemmista Sotahuudoista. Linkitettyjä kuvia saa käyttää sosiaalisessa mediassa, kunhan mainitsee käytön yhteydessä kuvaajan nimen.

 

Sotahuudon historiaan voit tutustua syvemmin Pehmomiekkailu Suomessa -kirjan ensimmäisen osion artikkeleiden kautta.

Sotahuudon palkintokilven, Kilpisen, taustapuoli. Kilpeen on kirjoitettu kaikkien voittajajoukkueiden nimet.

Kuva: Erika Mäkelä

 

Sotahuuto 2022

Tapahtuma järjestettiin Evon retkeilyalueella Hämeenlinnassa. Sen voitti Savon Rykmentti. Tapahtuman viitekehys oli Aleksanteri Suuren sotaretket. Tapahtuman järjesti työryhmä, jossa oli jäseniä useista joukkueista.

 

Tulokset

 

Photos:

Jari Kuskelin 

 

Sotahuuto 2021

Tapahtuma järjestettiin Petäjävedellä. Sen voitti Goblinit. Tapahtuman viitekehys oli Englannin yhdentymissodat 900-luvulla. Tapahtuman järjesti Ulfnar.

 

Tulokset

 

Sotahuuto 2019

Tapahtuma järjestettiin Heimarissa, Mikkelissä. Sen voitti Maahinkainen. Tapahtuman viitekehys oli Vlad Seivästäjän Valakian ruhtinaskunta 1400-luvulla. Tapahtuman järjesti Valdyr.

 

Photos:

Jari Kuskelin

 

Sotahuuto 2018

Tapahtuma järjestettiin Könnölässä, Hämeenlinnassa. Sen voitti Valdyr. Tapahtuman viitekehys oli Anglo-Saksisen dynastian loppu aikavälillä 1002–1016. Tapahtuman järjesti Etelän Imperiumi.

 

Tulokset

 

Photos:

Jari Kuskelin 

 

Sotahuuto 2017

Tapahtuma järjestettiin Puumalan pistohiekalla. Sen voitti Graalin Hurtat. Tapahtuman viitekehys oli Nuijasota 1596–1597. Tapahtuman järjesti Mikkelin eloroolipelaajat ry.

 

Tulokset

 

Photos:

Jari Kuskelin

 

Sotahuuto 2016

Tapahtuma järjestettiin Ruovedellä, Kaitajärven tilalla. Sen voitti Kuolan Kaarti. Tapahtuman viitekehys oli Skotlannin ensimmäinen itsenäisyyssota. Tapahtuman järjesti Camulosin Villikarjut.

 

Tulokset

 

Photos:

Jari Kuskelin

Liisa Salonen

 

Sotahuuto 2015

Tapahtuma järjestettiin Raaseporissa, Raaseporin linnalla. Sen voitti Maahinkainen. Tapahtuman viitekehys oli Kalmarin unionin konfliktit vuosien 1397 ja 1520 välillä. Tapahtuman järjesti Sons of Perkele.

 

Tulokset

 

Photos:

Jari Kuskelin

 

Sotahuuto 2014

Tapahtuma järjestettiin Muuramen Rannankylässä. Sen voitti El Muerte. Tapahtuman viitekehys oli 1400 ja 1500-luvun italialaissodat. Tapahtuman järjesti Maahinkainen.

 

Photos:

Jari Kuskelin

Liisa Salonen

 

Sotahuuto 2013

Palotaruksen alue Padasjoella toimi tapahtumapaikkana. Tapahtuman voitti Kuolan kaarti. Viitekehyksenä oli Suomen alueelle tehdyt ristiretket sekä 1200-luvun taistelut Ruotsin ja Novgorodin välillä. Tapahtuman järjesti Galenin veljeskunta.

 

Photos:

Jari Kuskelin

Liisa Salonen

 

Sotahuuto 2012

Tapahtuma järjestettiin Hauhon Härkälinnalla. Sen voitti Ryhmä Rämä. Tapahtuman viitekehys oli Espanjan Reconquista. Tapahtuman järjesti Kuolan Kaarti.

 

Photos:

Jari Kuskelin

 

Sotahuuto 2011

Tapahtuma järjestettiin Muuramen Rannankylällä. Special Orc Service voitti tapahtuman. Viitekehyksenä oli konfliktit Italiassa 1100–1200. Tapahtuman järjesti Maahinkainen.

 

Sotahuuto 2010

Tapahtuma järjestettiin Maskussa. Sen voitti Maahinkainen. Tapahtuman historiallinen viitekehys oli Balkanin konfliktit. Harmaasudet järjesti tapahtuman.

 

Sotahuuto 2009

Tapahtuma järjestettiin Orivedellä. Sen voitti Maahinkainen. Tapahtuman viitekehys oli Ruusujen sota. Tapahtuman järjesti Galenin veljeskunta ja Wanainmaa.

 

Sotahuuto 2008

Tapahtuma järjestettiin Ruotsinpyhtäällä. Kuolan kaarti voitti tapahtuman. Historiallisena viitekehyksenä toimi Baltian ristiretket. Tapahtuman järjesti Maahinkainen.

 

Sotahuuto 2007

Tapahtuma järjestettiin Espoon Pirttimäessä. Sen voitti El Muerte. Tapahtuman viitekehys oli Satavuotinen sota. Tapahtuman järjesti Rynskin Liskounioni ja Special Orc Service.

 

Sotahuuto 2006

Tapahtuma järjestettiin Hyvinkäällä. Sen voitti El Muerte. Tapahtuman viitekehys oli  Saksalaisen ritarikunnan ja Puola-Liettuan väliset taistelut 1409–1411. Tapahtuman järjesti Ryhmä Rämä.

 

Sotahuuto 2005

Tapahtuma järjestettiin Jyväskylän seudulla. Voittaja oli Wanainmaa. Tapahtuman viitekehys oli albigenssiristiretki. Tapahtuman järjesti Maahinkainen.