Armeijajaot

Jaot tällä hetkellä:

 

Ranskan aateliset

 

Maahinkainen
Ryhmä Rämä
Camulosin Villikarjut
Uudenmaan Liitto

 

Ranskan kansa

 

Perkeleen kohortti

Rotat

Ulfnar

FSC+Niittoväki

 

Burgundin herttuakunta

 

Etelän Imperiumi

Graalin Hurtat

Valdyr

Al-Kharid

 

Englanti

 

Savon Rykmentti

Ajan Kaarti

Harhamainparvi

Sparta

Sotahuudon jaot

Osa tapahtumaan tulevista joukkueista on jo jaettu armeijoihin. Lopulliset jaot tullaan tekemään lähempänä tapahtumaa. 

 

Tähän mennessä tehdyt jaot:

Jakojärjestelmä

Sotahuuto pyrkii palkitsemaan joukkueita onnistuneesta rekrytoinnista. Jakamatta olevat joukkueet tullaan sijoittamaan armeijoihin tasaisesti. Jos jonkin jo jaetun joukkueen koko tippuu suuresti arvioidusta, lopullisilla jaoilla pyritään tasoittamaan tällaisia muutoksia. Myös jakamatta olevien joukkueiden kannattaa panostaa ensikertalaisten rekrytoimiseen, sillä lopullisia jakoja tehdessä ensikertalaiset lasketaan puolikkaan taistelijan arvoisiksi. Tällä ei ole tarkoitus väheksyä ensikertalaisten arvoa kentällä, vaan kannustaa joukkueita auttamaan uusia harrastajia lajin ja tapahtuman pariin.

 

Jakojärjestelmästää olemme esitelleet jakotiedotteen ja alottelijaystävällisyyttä koskevan tiedotteen yhteydessä. Viitekehyksestä voit lukea lisää viitekehysvastaavamme Johnin blogipostauksesta. Tulemme aukaisemaan sivustolle pian oman alueen viitekehykselle.

Ranskan aateliset

Ranskan aatelisten lippu

Kuva: Wikimedia Commons

 

Kuningas Kaarle VII on vaikeassa paikassa. Hänen isänsä, kuningas Kaarle VI julisti pakon ja uhan edessä poikansa perinnöttömäksi. Ranskan kruununperijäksi on nimetty Englannin kuningas ja tämän jälkeläiset. Englantilaiset miehittävät Burgundin herttuakunnan tuella suuria alueita Ranskasta. Kruunuton kuningas on onnistunut keräämään taakseen joukon voimakkaita aatelissukuja ja näiden sotilaita, joiden tuella hän pyrkii ajamaan englantilaiset Ranskasta. Voiko kuningaskunta kuitenkaan kunnioittaa kuningasta, jolla ei ole edes kruunua?

 

Ranskan aateliston etuja puolustavat seuraavat joukkueet:

 

Maahinkainen
Ryhmä Rämä
Camulosin Villikarjut
Uudenmaan Liitto

Ranskan kansa

Ranskan kansan lippu

Kuva: Norman Faucheux Art

 

Jeanne d’Arcin lipun taakse on kerääntynyt kirjava joukko ranskalaista maalaisväkeä, köyhälistöä ja sotilaskarkureita. Englantilaisten karkoittaminen Ranskasta on taustasyynä armeijan syntymiselle, mutta monien mielen perukoilla hautoo myös kysymys siitä, kykeneekö kuningas ja aatelisto tarjoamaan Ranskalle sitä tulevaisuutta, jota kansa kaipaa.

 

Taisteluihin Jeanne d’Arcin armeijassa marssivat seuraavat joukkueet:

 

Perkeleen Kohortti
Rotat
Ulfnar
FSC+Niittoväki

Burgundin herttuakunta

Burgundin lippu.

Kuva: Wikimedia Commons

 

Valois’n suvun sisäiset valtakiistat ovat asettaneet Filip Hyvän johtaman Burgundin herttuakunnan ja Ranskan kuningashuoneen vastakkain. Filip on kuitenkin kunnianhimoinen moderni hallitsija, jolle periaatteita ja ideologioita tärkeämpää on Burgundin oma asema. Jos Englannin sotaonni kääntyy, voi Filip olla yllättävänkin valmis pohtimaan asemaansa uudelleen.

 

Burgundin herttuakunnan armeijan ytimen muodostavat seuraavat joukkueet:

 

Etelän Imperiumi
Graalin Hurtat
Valdyr
Al-Kharid

Englanti

Englannin lippu

Kuva: Wikimedia Commons

 

Lapsikuningas Henri VI:n isältään perimä sota on tyhjentänyt huolestuttavan tehokkaasti kuningashuoneen kirstuja. Sotaonni on kuitenkin Agincourtin taistelusta asti ollut englantilaisten puolella. Henri VI on nimennyt joukkojensa johtoon Englannin Akillekseksikin kutsuttu John Talbotin, jonka vankka pyrkimys on nujertaa ranskalaisten viimeisetkin vastarinnan rippeet sotakentillä.

 

Englannin armeijassa taistelevat seuraavat joukkueet:

 

Savon Rykmentti
Ajan Kaarti
Harhamainparvi
Sparta

Jakamattomat joukkueet

Kaikkia joukkueita ei ole vielä jaettu armeijoihin. Järjestäjiin ovat jakamattomista joukkueista olleet yhteydessä seuraavat:

 

E.G.O.

Galenit

Harmaasudet

Inertia

Muerte

Norppasoturit

Rutto

Special Orc Service

Valkoinen komppania

Wanainmaa