Tule mukaan

Mikä Sotahuuto?

Sotahuuto on suomalaisen pehmomiekkailukentän suurin ja pitkäikäisin tapahtuma. Vuodesta 2005 eteenpäin vuosittain toistunut tapahtuma kerää mukaan laajasti lajin harrastajia sekä muita miekkailusta, urheilusta, historiasta ja joukkueen mukana toiminnasta kiinnostuneita.

 

Sotahuuto on elämyksellinen joukkueurheilutapahtuma. Se tarjoaa osallistujilleen turvallisen mahdollisuuden heittäytyä taistelukentälle ja kamppailla tapahtumassa pelattavien skenaarioiden, eli taisteluiden voitosta. Vaikka tapahtuman pisteytys ja kilpaileminen tapahtuvatkin joukkuetasolla, Sotahuutoon on mahdollista ilmoittautua myös yksilönä.

 

Vaikka Sotahuuto ei olekaan historianelävöitystapahtuma, historiallisuus on läsnä tapahtuman taisteluissa, välinäytöksissä ja ulkoasussa. Jokaisella Sotahuudolla on historiallinen viitekehys, eli jokin historian ajanjakso tai konflikti, jonka käänteisiin tapahtumassa pelattavat taistelut liittyvät.

 

Sotahuudon yhtenä suurimpana arvona on pidetty yhteisöllisyyttä. Yhteisen harrastuksen ja kiinnostuksen äärellä on helppo tutustua uusiin ihmisiin. Tapahtuman tunnelmasta voi myös nauttia osallistumatta varsinaisiin taisteluihin. Kerää siis kaveriporukkasi ja lähde kokemaan Sotahuuto 2024!

Miten mukaan?

Iloisia Sotahuutovoittajia onnitellaan vuonna 2016.

Kuva: Jari Kuskelin

 

Sotahuutoon ovat tervetulleita kaikki ikään, sukupuoleen tai taustaan katsomatta. Ohjeita ensikertalaiselle osallistujalle löytyy tältä sivulta. Taisteluihin osallistumiseen ikäraja on 15 vuotta, mutta sitä nuoremmat kiinnostuneet voivat tulla tapahtumaan joko katsojiksi tai joukkueen tukijoukkoihin. Alaikäisten osallistujien ja heidän huoltajiensa kannattaa tutustua heille suunnattuihin vinkkeihin. 

 

Sotahuutoon voi osallistua yksilöilmoittautujana, mutta yleisempää on ilmoittautua osana joukkuetta. Joukkuetta itselleen voi kysyä Sotahuudon sosiaalisen median ryhmien kautta. Voit myös perustaa oman joukkueen. Oman joukkueen perustamiseen olemme koonneet vinkkejä kokeneilta joukkueenjohtajilta.

 

Jos tulet tapahtumaan Suomen ulkopuolelta, kannattaa tutustua siihen kuinka pyrimme huomioimaan ulkomailta tulevat osallistujat. Pehmomiekkailusta ja Sotahuudosta syvemmin kiinnostuneiden kannattaa tutustua Pehmomiekkailu Suomessa -teokseen.

fiFI