Kansainvälisille osallistujille

Landsknecht-joukkueen keihäslinja Sotahuuto-tapahtumassa

Kuva: Liisa Salonen

 

Note that this site is also available in English!

 

Pyrimme siihen, että Sotahuuto 2024 olisi edellisvuoden lailla mukaansatempaava ja kiinnostava kokemus myös osallistujille, joilla ei ole kosketusta suomalaiseen pehmomiekkailuharrastukseen. Ulkomailta tulevilla osallistujilla on omat haasteensa tapahtumaan osallistumisen ja siellä pärjäämisensä kanssa. Tällä sivulla esittelemme ratkaisuja siihen, kuinka tapahtumaorganisaatio huomioi Suomen ulkopuolelta tulevat osallistujat.

Tapahtumamaksu

Tapahtuma on ilmainen Suomen ulkopuolelta tuleville osallistujille. Matkustaminen Suomeen on kallista ja toivomme, että hinta ei muodostaisi isoa estettä osallistumiselle. Etu koskee myös ulkomailla asuvia suomalaisia, jotka joutuvat matkustamaan tapahtumaan erikseen. Huomaa kuitenkin, että tapahtumaan täytyy silti ilmoittautua Ilmoportaali-järjestelmän kautta. Osallistuminen ei sisällä ruokailua tai vakuutusta. Englanninkieliset ilmoittautumisohjeet julkaistaan ilmoittautumisen avauduttua.

Kieli

Pyrimme julkaisemaan kaiken keskeisen tapahtumainformaation myös englannin kielellä. Kaikkia suomeksi julkaistuja blogitekstejä ja tiedotteita ei käännetä englanniksi, mutta sivuille ilmestyy ajantasainen tieto tapahtumaan liittyen myös englanniksi. Englannin kielellä suomalaiseen harrastajakuntaan voi olla yhteydessä joko Sotahuuto-Facebook-ryhmän tai Suomen Boffaajat -Discordin #international-kanavan kautta.

 

Tapahtuman aikainen tiedottaminen tullaan tekemään pääsääntöisesti suomeksi, mutta olennainen informaatio pyritään välittämään myös englanniksi. Jos osallistutte osana joukkuetta, jossa on suomenkielisiä pelaajia, sopikaa joukkueen kanssa tiedonvälityksestä. Jos tulette tapahtumaan yksilöilmoittautuneina tai omana joukkueena ilman suomenkielisiä osallistujia, olkaa yhteydessä tapahtumajärjestäjiin tapahtumaperjantaina, niin järjestämme jonkun pitämään teidät kartalla.

Taistelija on onnistunut keräämään syliinsä läjän lippuja

Kuva: Liisa Salonen

Englanninkielinen briiffi

Tapahtumaperjantaina järjestetään englanninkielinen briiffi, jossa käydään yhteisesti läpi tapahtuman säännöt, suomalaista pehmomiekkailuetikettiä ja keskeisiä suomenkielisiä termejä, jotka on hyvä tietää. Briiffin yhteydessä on mahdollista kysyä askarruttavia kysymyksiä ja tutustua muihin pitkänmatkalaisiin.

Varusteet

Suomalaisten pehmomiekkailusääntöjen mukaisten varusteiden tekeminen ei ole helppoa ulkomailla. Monet rajat ja säädökset perustuvat materiaaleille, jotka on helposti saatavilla Suomessa, mutta joita ei välttämättä löydy muualta. Suomalaisten sääntöjen mukaisten varusteiden valmistaminen ja kuljettaminen Suomeen on tietenkin mahdollista. Se ei kuitenkaan ole välttämätöntä.

 

Jos ilmoittaudutte osana suomalaista joukkuetta, kannattaa ensisijaisesti kysyä varusteita heiltä. Jos ette ole tulossa tapahtumaan osana suomalaista joukkuetta, joka pystyy tarjoamaan teille varusteita, tapahtuma tarjoaa teille suomalaisten pehmomiekkailusääntöjen mukaiset lainavarusteet. Olkaa kuitenkin asiasta yhteydessä etukäteen täyttämällä lomake.

Saapumisohjeet

Ilmoitamme Sotahuudon 2024 saapumisohjeet tähän myöhemmin.

fiFI