Pääjärjestäjän terveiset

Hei sotahuutajat!

 

Täällä kirjoittelee toinen pääjärjestäjä, Joonas Lehtonen.

 

Pian on vuoden paras viikonloppu käsillä, kun päästään mätkimään yli 600 hengen voimin kauniilla Kauppilan tilalla. Tässä tiedotteessa tullaan käymään hieman läpi käytännön asioita, mutta halusin myös käyttää tämän tilaisuuden ja avata sanaisen arkkuni muustakin.

 

Vuoden aikana on käyty paljon keskustelua discordissa erilaisista asioista boffauksen ympärillä, Sotahuutoa unohtamatta ja ihan kaikelta ärtymykseltäkään ei ole vältytty. Keskustelua on herättänyt sääntömuutokset, treenaaminen, varusteet ja moni muu asia. Näkemyksiä ihmisiltä löytyy paljon, mutta huolimatta pienistä eroista on mielestäni tärkeintä muistaa, että boffaaminen nykyisessä muodossaan on hyvinkin uusi ilmiö ja lajiliittokin on vasta hiljattain perustettu. Nyt jo voin sanoa, että muutos omasta ensimmäisestä Sotahuudosta, eli vuodesta 2008, on ollut huikea. Ympärivuotiset sisätreenit, erilaiset isommat tapahtumat ja ylipäätään joukkuerajat ylittävä yhteistyö lajiliittona ovat asioita, joista alkuvuosina ei edes haaveiltu. Haluan vielä tässäkin muistutella kaikkia, että pidetään aiemmista vuosista tuttu positiivinen ja kunnioittava käytös, mikä Sotahuuto-kentällä näkyy, mukana myös verkossa käytävässä keskustelussa.

 

Tämän vuoden Sotahuuto on järjestyksessään 19. ja tapahtuma on kasvanut alkuvuosien noin 200-300 henkilön tapahtumasta yli 600 henkilön tapahtumaksi. Kiitokset jo nyt kaikille ketkä ovat tekemässä tästä tapahtumasta oman kesäni kohokohtaa, olette sitten osallistujina tai vapaaehtoisina. Tapahtuman järjestäminen on muuttunut jo ihan muutamassa vuodessa huomattavasti ammattimaisempaan suuntaan, sanon tämän kokemuksesta, sillä olin toisena pääjärjestäjänä myös 2018 Sotahuudossa. Nykyisen Sotahuudon tekijät ovat alansa ammattilaisia tai siihen yhdistystoiminnan myötä kouliintuneita ja ainakin itselleni tämä on näkynyt järjestämisen sujuvuudessa. Kuitenkin tässä samalla haluan muistutella myös osallistujia, että kaikki Sotahuutoa järjestävät ovat vapaaehtoisia, joiden tavoitteena on järjestää loistava kokemus ja elämys. Meitä järjestäjiä saa nykäistä tapahtumassa matalalla kynnyksellä hihasta, jos on kysyttävää, kommentoitavaa tai tarvitset apua.

 

Tänä vuonna lähdettiin rakentamaan Sotahuutoa ajatuksella, että pidetään kaikki vanhojen Sotahuutojen toimivat peruspalikat kohdallaan ja hiotaan toimintaa ja kokeillaan jotain uutta. Uutena kokeilemme poistumista vasta maanantaina ja katsotaan onko se suunta, johon halutaan mennä tulevaisuudessa.

 

Käytännön asioista:

 

Järjestäjien ydintiimi siirtyy paikan päälle torstaina rakentelemaan paikkoja kuntoon ja pitämään viime hetken paniikkipalaveria. Tällöin meidät saa akuuteissa tapauksissa parhaiten kiinni puhelimitse. Pyrimme kyllä myös seuraamaan sähköpostia ja discord-keskustelua läpi Sotahuudon.

 

Saapumisesta paikalle: Info-piste ja liikenteenohjaus avautuu perjantaina klo 16:00 ja tämä on se ajankohta, jonka jälkeen toivomme Teidän kaikkien aloittavan paikalle saapumisen. Mikäli teillä on erityisempi tarve saapua paikalle jo aiemmin, olettehan yhteydessä pikimmiten järjestäjiin: jarjestajat@sotahuuto.fi

 

Matkailutilan omistajat pyörittävät tapahtuman ajan paikalla kioskia. Täältä voi ostaa pientä makeaa ja suolaista sekä kahvia ja virvokkeita.

 

Tapahtuman ajaksi on taas luvassa hellettä, huomioikaa tämä pukeutumisen osalta, muistakaa ottaa vesipulloa mukaan ja juoda pitkin päivää.

 

Tapahtuman tiedotusta voi seurata megafonin lisäksi telegramissa: https://t.me/sotahuuto

 

Aikataulut: https://sotahuuto.fi/aikataulu/

 

Tapahtumapaikka: https://sotahuuto.fi/tapahtumapaikka/

 

Järjestyssäännöt: https://sotahuuto.fi/jarjestyssaannot/

en_GBEN