Ryhmäturnaus Sotahuudossa 2024 – ken on heistä kaikkein korskein?

Kukas sitä oikeasti osaa boffata, kun tilaa, vaihtoehtoja ja väkeä on rajallisesti? Sen selvittämiseen on monta tapaa, mutta harva on yhtä keisarillinen kuin Sotahuudon ryhmäturnaus. Tätä lauantai-illan pääohjelmaa ei kannata missata, osallistut sitten katsojana tai kykyjäsi esittelevänä urhona.

Viime vuonna ryhmäturnauksen voitti julma ja kunnianhimoinen Harhamainparvi. Ken vie tänä vuonna ryhmäturnausnuijan takanreunustalleen julistamaan ryhmänsä voimaa ja kunniaa?

Ryhmäturnaukseen ilmoittaudutaan tällä lomakkeella:

https://forms.gle/F361CPEDVZsxBtbu8

Ilmoittautumisten deadline on Sotahuudon lauantaina päivällisen alkuun mennessä.

Kysymyksiin vastaa Tapio Pellinen (minardil@gmail.com), Suomen Boffaajat -discordissa minardil / Tapio “Tapio” Tapio)

Viime vuodesta on muutamia sääntömuutoksia:

– Kaikki ottelut käydään 7 vs 7 (huom. korjattu aiemmasta virheellisestä 10 vs 10). Turnausryhmien ei tarvitse olla Sotahuuto-ryhmiä, vaan kaikenlaisia yhteenliittymiä, shanghaijauksia ja muita rekrytointiviritelmiä kannattaa tehdä, jos väkimäärä ei meinaa muuten täyttyä.

– Kantamataistelijoiden (jousi tai heittokeihäitä + 1k-ase) määrää ei enää rajoiteta.

– Ottelusarjan keskellä otteluiden välissä kumpikin ryhmä saa vaihtaa varustustaan haluamakseen. Jos varusteiden hierominen uhkaa mennä liian pitkään kestäväksi metapelaamiseksi, juontaja sheimaa.

Säännöt ovat seuraavat:

– Ottelut käydään 7 vs 7. Pienemmälläkin väkimäärällä voi osallistua, mutta ainoastaan yleisön paine ja kunnian säilyttämisen kaipuu vaikuttavat siihen, haluaako vastapuoli tasoittaa lukumäärät.

– Jokainen taistelija valitsee aseistuksekseen yhden seuraavista yhdistelmistä:

  • Yhdenkädenase ja kilpi
  • Hilpari
  • Keihäs
  • Yhdellä kädellä käytettävä keihäs ja kilpi (keihään käyttäminen kahdella kädellä kesken erän ei ole sallittua edes kilven pudottamalla)
  • Kaksi yhdenkädenasetta (ns. dualwield)
  • Kahdenkädenmiekka (ns. zweihänder, zweikka, montante, aseiden kuningatar ja heerosten ykkösvalinta jne jne) ja vapaaehtoisesti yksi heittokeihäs
  • Jousi, nuolia ja yhdenkädenase
  • Heittokeihäitä ja yhdenkädenase

– Yhdenkädenaseilla tarkoitetaan alle 110 cm pitkiä aseita, tyypillisimmin miekkoja, nuijia ja kirveitä.

– Varustuksensa saa vapaasti päättää ennen kunkin ottelun alkamista. Aseita EI saa vaihtaa tai viedä kuolleilta ryhmätovereilta taistelun aikana.

– Ainoa sallittu panssari on kypärä, ja siitä saa panssaripisteen. Tavoitteena on tehdä matsaamisesta selkeää niin osallistujille kuin katsojille. Koska osumakohta “pää” ulottuu myös kaulaan, bevorit ja vastaavat kaulapanssarit antavat panssaripisteen kaulaosumille mutta eivät suojaa esim. hartioita.

– Ottelut käydään Sotahuudon taistelusäännöillä. Haavurit, raatoliinat, ryhmäliput ja sotakoneet eivät ole käytössä, mutta halutessaan kilven tilalle saa ottaa taistelulipun.

– Jokainen ryhmien kohtaaminen ratkaistaan paras kolmesta -mallilla, myös finaalissa. Kaksi erää ensin voittava ryhmä siis pääsee jatkoon, hävinnyt putoaa pois.

– Tuomaroinnin hoitavat turnausta järjestävät Eetu Sipilä ja Tapio Pellinen apuvoimineen sekä joukkoäänimetodilla turnauksen katsojat. Epäselväksi menneistä matseista otetaan uusinta. Selkeistä sääntörikkomuksista annetaan sanktioina vakavuuden ja tahallisuuden perusteella joko varoitus, alivoimalla aloitus seuraavaan erään tai koko ryhmän diskaaminen turnauksesta.

– Poikkeuksellisen herooisista, ritarillisista tai tyylitajua osoittavista taistotoimista jaetaan tyylipisteitä, jotka ovat kuin glooriapisteet, mutta vielä siistimpiä.

Palkinnot ovat tänäkin vuonna huikeat, eli kunniaa, kuolematonta mainetta, +15-moraalibonuksen sunnuntain taisteluihin ja ryhmäturnauksen kiertopalkintonuijan, joka on nuijaksi todella terävä.

Bofferidisko

Kun ryhmäturnaus on turnattu, on aika siirtyä toisenlaisen hengenravinnon pariin eli bofferidiskoon. Aikamme sulavin soittolistamiksaaja DJ Rouhkea Kissa soittaa siellä menomusiikkia vapaaehtoisia ja -muotoisia boffausmatseja sulostuttamaan. Diskomuzakkia saa sielunsa voiteluun hiljaisuuden julistamiseen asti. Mitä ihmettä kävi Kass Paksulle? Bofferidiskossa se selviää!

en_GBEN