Blogi: #SohuLeaks

Kuva: Aleksi Mehtonen

Tervehdys! Severi täällä, Sotahuudon viestintävastaava.

Sotahuutoa järjestäessä moni tapahtumalle olennainen tiedonjyvä on sidottuna ulkoisiin tekijöihin. Jotta emme myöskään lupailisi liikoja tai joutuisi vuorokuukausittain syömään sanojamme, on tulevaisuudesta tai tärkeistä tiedotteista välillä hankalaa puhua ennen kuin ne jo ovat julkisia. Yhteisön kesken voidaan käydä keskustelua sekä kerätä dataa sen suhteen, mikä olisi mielekästä tai parantamisen arvoista Sotahuudossa, mutta ilman konkretiaa Sotahuudon järjestäjätiimi harvemmin uskaltaa kertoa, mitä tuleman pitää. Tämä on voinut herättää jopa ikäviä tunnelmia osallistujien osalta, kun kulissien takaa ei näy, kuulu tai edes haise.

Tämä muuttuu nyt. 

On aika tehdä tietynlaista historiaa. 

On aika vilkaista Sotahuudon salaisiin kansioihin. 

#Sohuleaks.

Tästä kappaleesta eteenpäin käydyt asiat ovat osa esimerkiksi tapahtuman viestintäsuunnitelmaa ja vuosikelloa. 

Tämä teksti ei lupaa yhtään mitään eikä kukaan voi oikeutetusti viitata siihen uskoen, että tekstin kertomat asiat tulevat toteutumaan, tai että olemme antaneet olettaa niiden tapahtuvan annetussa muodossa tai järjestyksessä.

Tämä teksti ei myöskään ole tapahtuman virallinen tiedote, vaan yksittäisen järjestäjän kirjoittama blogiteksti. 

Kirjoittajana irtisanoudun vastuusta sen suhteen, mitä ajatuksia blogiteksti saattaa lukijalle herättää. Luethan siis omalla vastuulla!

Tämän blogitekstin tarkoitus on puhtaasti avata hieman tulevaisuudenkuvia tapahtuman järjestäjän näkökulmasta. Jos olet miettinyt, mitä olemme suunnitelleet, ottaneet huomioon suunnittelussa tai unelmoineet sen ohessa, tämä blogiteksti on sinua varten. Lisäksi teksti avaa hieman tapahtuman järjestämisen prosessia viestinnän näkökulmasta.

Aloitetaan konkretiasta. Tähän mennessä olemme julkaisseet lähtötiedotteen koskien sääntömuutoksia sekä sohineet sanattomien sopimusten muurahaispesää lippuliittojen suhteen. Olemme julkaisseet osallistujakyselyn, julkaisseet tapahtumapaikan sekä avanneet vastaava- ja tiimihaun järjestäjätiimin osalta. Järjestäjätiimin vastuualueet onkin jo pitkälti täytetty etevillä ja nohevilla harrastajilla, joista monella on aiempaa kokemusta sotahuudon järjestämisestä. Paljon näkymätöntä työtä on kulunut myös projekti-infrastruktuurin kehittämiseen, pohjatyöhön sekä erityisesti matkusteluun, kun kesäkuun alusta asti metsästimme tapahtumapaikkaa pääjärjestäjätiimillä.

Ennen kuin vuosi on vaihtunut, seuraavat asiat ovat näillä näkymin julkisessa tiedossa: tapahtuman hinnasto, kevään aikataulu (ml. ilmoittautuminen, tiedotteet, muut tapahtuman askelmerkit) sekä taistelu- ja rakennesäännöt. Osaa näistä olemmekin jo sivunneet. Mitä muuta pitäisi tietää ASAP? Kerro ihmeessä!

Tänä vuonna meillä on viisihenkinen pääjärjestäjätiimi. Tärkeimmät päätökset teemme yhdessä, mutta meillä on myös omat vastuualueemme. Tiimiin kuuluvat allekirjoittanut eli Severi Boesen, Moona Veijola, Eetu Kinnunen, Ville Halminen sekä Teea Solala. 80 % järjestäjistä sijaitsee Keski-Suomessa Jyväskylässä, mutta tämä on täysin sattumanvaraista. Tulemme eri ryhmistä skenen eri puolilta, minkä voi helposti katsoa tapahtuman eduksi. Emme myöskään tietääksemme edusta myyttistä Keski-Suomen salaliittoa tai kuulu siihen. Toistaiseksi.

Niin lajiliiton kuin Sotahuudon järjestäjienkin kesken olemme kohdanneet ongelman, joka jo viime vuonna harmaannutti niin edellisen pääjärjestäjävaljakon hiuksia kuin myös toi meille suuren vastuun. Tapahtuma tarvitsee uuden ilmoittautumisjärjestelmän. Paraikaa ensimmäiset askeleet on otettu esimerkiksi Summitin kautta, sillä Kompassi-sovellusta tullaan näillä näkymin käyttämään pohjana tulevaa ilmoittautumisjärjestelmää varten. Tämä tarvitsee kallisarvoisia tekijöitä tekemään alkupunnerrukset pystytystä varten, joten mikäli olet koodisuuntautunut boffaaja, ota ihmeessä yhteyttä! Tavoitteena on saada yhteisvoimin ilmoittautumisjärjestelmä toimimaan vuoden loppuun mennessä, jotta ilmoittautuminen Sotahuutoon voitaisiin avata jo ensi vuoden ensimmäisen kolmen kuukauden aikana. Tämä kuitenkin vaatisi toistaiseksi pieneltä ilmoittautumisjärjestelmän tekijäporukaltamme kokonaisia työpäiviä saada alkuun, joten moni voinee ymmärtää avuntarpeen.

Lisäksi viime Sotahuudosta oppineina voitte odottaa meiltä kuitenkin kahta asiaa. Torstaina luvatta paikalle saapuvat häädetään armotta. Tämän lisäksi tapahtuma tulee loppumaan sunnuntaina – maanantaille emme tulevana vuonna jatka.

Juhlasotahuutoa varten olemme myös haaveilleet tavallista suuremmasta kojutoiminnasta. Yhteistyötahoista, puitteista sekä kävijädatasta riippuen olisi mahtavaa saada Sotahuutoon ruoka-, tavaramyynti- sekä muita kojuja ja olemme tätä jo sivunneetkin muutamaan kertaan suunnittelussa. Kuvitelkaa esimerkiksi panssarimyyntibasaari, miekkojen mersu -marketti, sohuvintagekirpputori, legendaarinen lettukoju sekä taksareita myyvä Sohu-Grilli lämmittämään perjantai- ja lauantai-iltoja tapahtuma-alueen keskiössä. Mitään näistä ei ole vielä sovittu – vaan jos juuri sinä tai vaikka omat vanhempasi voisitte tulla myymään mitään Sotahuutoon ja/tai olla mahdollistamassa myyntiä, laittakaa viestiä!

Vuoden aikana meidän pääjärjestäjienkin on silti välillä laskeuduttava norsunluutornistamme. Kyselytunteja pyritään järjestämään yksittäisesti syksyn että kevään puolelle. Älkää kuitenkaan arastelko, sillä lyhyemmin Discordissa sekä pidemmin sähköpostissa jarjestajat@sotahuuto.fi me olemme aina valmiita vastaanottamaan ajatuksianne. Myös tapahtuman tekijäksi voi edelleen ilmoittautua, jos esimerkiksi edellä kuvatut ideat kutkuttavat.

Tässä kaikki tältä erää! Toivottavasti polttavimmat kysymyksesi, tai vähintään kolmosprioriteetin suihku-ajatuksesi, saivat vastauksensa. Järjestäjätiimi jatkaa työtään ja seuraavaksi on jälleen odotettavissa virallisia tiedotteita.

 

Severi Boesen

Sotahuudon viestintävastaava

fiFI