Taistelun hurma – Ryhmäturnaus, bofferidisco ja pukukilpailu

Kuva: Jari Kuskelin

 

Lauantain ja sunnuntain skenaarioiden lisäksi Sotahuudossa tullaan näkemään monenlaista oheisohjelmaa. Lopullinen ohjelma aikatauluineen julkaistaan piakkoin. Sitä ennen kuitenkin lauantai-illan boffausohjelmasta vastaava Tapio Pellinen kertoo ryhmäturnauksesta, bofferidiscosta ja pukukilpailusta. Tarjolla on siis helmeilevää boffausspektaakkelia!

 

Ryhmäturnaus

Tänäkin vuonna Sotahuudon lauantai-illan yksi päätapahtumista on ryhmäturnaus, jossa aikamme gladiaattorit mittelevät kykyjään ryhmä ryhmää vastaan. Paikkana toimii vuosilta 2011 ja 2014 tuttu, kaikkien rakastama Muuramen Amfiteatteri, eli se notkelma kenttätaistelukentällä. Ovelille peliliikkeille ja taktiselle reserville on tilaa ja yleisö näkee jokaisen silmäpussin värähdyksen.

 

Ryhmäturnaukseen ilmoittaudutaan tällä lomakkeella: https://forms.gle/frA5ePVT4ZK3rrkr7

Ilmoittautumisten deadline on Sotahuudon lauantaina päivällisen alkuun mennessä.

 

Kysymyksiin vastaa Tapio Pellinen (minardil@gmail.com, 044 5414649, Suomen Boffaajat -discordissa minardil / Tapio “Tapio” Tapio)

 

Ryhmäturnauksen säännöt

Ottelut käydään 7-10 vs 7-10, pienempää matsia toivova saa haluamansa. Tällä halutaan helpottaa pienten ja keskikokoisten ryhmien osallistumista kuitenkin niin, että myös laajempia spektaakkeleita voi syntyä.

 

Jokainen taistelija valitsee aseistuksensa seuraavista yhdistelmistä:

 

  • Yhdenkädenase ja kilpi
  • Hilpari
  • Keihäs
  • Yhdellä kädellä käytettävä keihäs ja kilpi (keihään käyttäminen kahdella kädellä kesken erän ei ole sallittua edes kilven pudottamalla)
  • Kaksi yhdenkädenasetta (ns. dualwield)
  • Kahdenkädenmiekka (ns. zweihänder, zweikka, montante, aseiden kuningatar ja heerosten ykkösvalinta jne jne) ja vapaaehtoisesti yksi heittokeihäs
  • Jousi, nuolia ja yhdenkädenase (kantamataistelija)
  • Heittokeihäitä ja yhdenkädenase (kantamataistelija)

 

Joukkueella voi olla kentällä korkeintaan 2 kantamataistelijaa yhtä aikaa. Jos kahdenkädenmiekan käyttäjällä on heittokeihäs mukana, häntä ei lasketa tässä kantamataistelijaksi. Yhdenkädenaseilla tarkoitetaan alle 110 cm pitkiä aseita, tyypillisimmin miekkoja, nuijia ja kirveitä.

 

Varustuksensa saa vapaasti päättää ennen kunkin ottelun alkamista. Otteluun kuuluvien erien välillä vain kunkin erän hävinnyt osapuoli saa halutessaan vaihtaa varustustaan. Ainoa sallittu panssari on kypärä, ja siitä saa panssaripisteen. Tavoitteena on tehdä matsaamisesta selkeää niin osallistujille kuin katsojille. Ottelut käydään Sotahuudon taistelusäännöillä. Haavurit, raatoliinat, ryhmäliput ja sotakoneet eivät ole käytössä, mutta halutessaan kilven tilalle saa ottaa taistelulipun.

 

Jokainen ryhmien kohtaaminen ratkaistaan paras kolmesta -mallilla, myös finaalissa. Kaksi erää ensin voittava ryhmä siis pääsee jatkoon, hävinnyt putoaa pois.

 

Tuomaroinnin hoitavat turnausta järjestävät Eetu Sipilä ja Tapio Pellinen apuvoimineen sekä joukkoäänimetodilla turnauksen katsojat. Epäselväksi menneistä matseista otetaan uusinta. Selkeistä sääntörikkomuksista annetaan sanktioina vakavuuden ja tahallisuuden perusteella joko varoitus, alivoimalla aloitus seuraavaan erään tai koko ryhmän diskaaminen turnauksesta.

 

Poikkeuksellisen herooisista, ritarillisista tai tyylitajua osoittavista taistotoimista jaetaan tyylipisteitä, jotka ovat kuin glooriapisteet, mutta vielä siistimpiä.

 

Palkinnoksi turnauksen voittajaryhmä saa mittaamattoman arvokkaan kunnian lisäksi legendaarisen ryhmäturnauksen kiertopalkintonuijan, jolla pitää tarvittaessa naapurit ojennuksessa.

Pukukilpailu

 

Ennen ryhmäturnauksen finaaliotteluita jaetaan pukukilpailun palkinto hienoimmasta ryhmän ulkoasusta. Kilpailussa arvioidaan ennen kaikkea ryhmien pukeutumisen luovuutta, laatua, nähdyn vaivan määrää sekä visuaalista ilmettä. Myös sopiminen tämän Sotahuudon historialliseen viitekehykseen otetaan huomioon.

 

Omia mahdollisuuksiaan voi parantaa lähettämällä kuvan ryhmän varustuksesta Tapiolle, 044 5414649.

 

Bofferidisco

Kun ryhmäturnaus on turnattu, samalla paikalla turnausmontussa alkaa bofferidisko! Siellä DJ Royhkea Kissa soittaa menomusiikkia vapaaehtoisia ja -muotoisia ryhmämatseja sulostamaan. Luonnollisesti mahdollisuus on myös omaehtoiseen kaksintaistojen hakuun montun ympäristössä. Lähistöllä sijaitsee myös peseytymisranta, joten täällä voi helposti viettää koko illan kello 22:een asti, jolloin monttudisko hiljenee ja siirtyy yöboffauspaikalle.


Omia musiikkitoiveita voi lisätä tälle Spotify-soittolistalle: https://open.spotify.com/playlist/2Qov9Rgvox9nxJvriqFToo?si=92b92217bfff471e&pt=007309e43e6630e4a85a3ff02f534b65

fiFI