Blogiteksti: Sotahuuto-yhdistyksestä pehmomiekkailun lajiliittoon

Tervehdys kaikille sotahuutajille!

Olen Palojärven Mikael ja kirjoitan teille Sotahuuto-yhdistys ry:n puheenjohtajan ominaisuudessa. Monet minut varmasti jo tuntevatkin, vähintäänkin naamalta. Olen tarttunut ensimmäisen kerran bofferiin 90-luvun lopulla ja osallistunut siitä lähtien lukemattomiin tapahtumiin.

 

Ensimmäinen Sotahuuto 2005 iski niin kovaa, että tapahtumaan on tullut sittemmin osallistuttua joka kerta. Vuonna 2012 toimin tapahtuman pääjärjestäjänä. Sotahuudot on tullut taisteltua muutamien skenaarioiden poikkeuksia lukuun ottamatta Kuolan ja nyttemmin Savon Rykmentin riveissä. Tarkoituksenani olisi tässä blogitekstissä avata lyhkäisesti yhdistyksen toimintaa ja tulevaisuutta.

 

Vuonna 2011 perustettu Sotahuuto-yhdistys on kaikessa yksinkertaisuudessaan Sotahuuto-tapahtuman järjestämistä varten perustettu yhdistys. Pitkään yhdistyksen jäsenistö on koostunut lähinnä Sotahuuto-tapahtuman järjestäjistä ja toiminnan tavoitteena on ollut taata Sotahuudon järjestyminen vuodesta toiseen.

 

Vuosien saatossa yhdistyksen tavoitteet ja toiminta ovat monipuolistuneet. Sotahuuto on pysynyt toiminnan ytimenä, mutta yhdistys on vuosi vuodelta keskittynyt enemmän ja enemmän tukemaan pehmomiekkailutoimintaa myös Sotahuudon ulkopuolella.
Kesällä 2022 yhdistyksen jäsenyys avattiin mahdolliseksi kaikille halukkaille. Meidän tavoitteenamme on saada mahdollisimman iso osa kotimaisista boffaajista osaksi yhdistystä ja sen toimintaa. Olemmekin saavuttaneet jäsenyyden avaamisen jälkeen jo 250 jäsenen koon!

 

Haluamme herätellä teitä pehmomiekkailijoita yhdistystoimintaan, sillä tavoitteenamme on rakentaa boffaukselle uudenlainen tulevaisuus. Tätä tulevaisuutta kutsumme lajiliittoprojektiksi.

 

Ajatus pehmomiekkailun lajiliitosta ei ole uusi. Sitä on palloteltu Sotahuuto-yhdistys ry:n hallituksissa ja aktiivisten boffaajien piireissä jo ainakin vuosikymmenen ajan. Aiemmin projekti ei ole juurikaan edennyt ja syyt siihen ovat olleet luonnollisia. Boffausskene on ollut nuorta, visio liitosta on ollut ehkä vielä kypsymätön ja toteuttajat ovat puuttuneet.

 

Aika alkaa kuitenkin viimein olla kypsä. Sotahuuto-yhdistyksen toiminta on laajentunut viime vuosina mieletöntä tahtia Sotahuudon ulkopuolelle. Tänä vuonna yhdistys on ollut mukana toteuttamassa Pehmomiekkailu Suomessa -kirjaprojektia sekä osallisena kahden Hornankattila-tapahtuman ja upouuden Minihuudon toteuttamisessa.
Kaikkea tätä toimintaa pystymme koordinoimaan paremmin lajiliittona kuin pelkkä Sotahuuto-yhdistyksenä. Siinä missä yhdistys on aiemmin keskittynyt lähinnä nimikkotapahtumansa järjestämiseen, lajiliiton ensisijaiseksi tehtäväksi tulee mahdollistaa ja taata Suomen pehmomiekkailuskenen kasvu ja jatkuvuus.

 

Se työ alkaa nyt!

 

Lähtölaukauksena Pehmomiekkailun lajiliitolle Sotahuuto-yhdistys järjestää lajiliittotyöpajan Jyväskylässä 29. lokakuuta.

 

Työpaja on yhdistyksen jäsenistölle avoin, toiminnallinen päivä, jossa on tarkoitus yhdessä tuumin pohtia lajiliiton muotoa, toteuttamista ja toimintaa. Osallistujalle tarjotaan maksuttomassa työpajassa kahvit ja kahvileivät. Päivän jälkeen on mahdollista osallistua Sataman Viilun ravintolassa omakustanteiseen yhteisruokailuun ja saunontaan.

 

Seuraavana päivänä 30. lokakuuta järjestetään Sotahuuto-yhdistyksen syyskokous ravintola Bella Romassa. Kokous on avoin koko yhdistyksen jäsenistölle. Syyskokouksen jälkeen on mahdollisuus jäädä omakustanteiselle lounaalle ja keskustelemaan vapaamuotoisemmin yhdistyksestä sekä boffauksesta ylipäänsä.

 

Tarkemmat ohjeet ja ilmoittautumistiedot on lähetetty kaikille yhdistyksen jäsenille sähköpostitse. Tervetuloa mukaan toteuttamaan suomalaisen pehmomiekkailun seuraavaa suurta harppausta!

 

Ps. Jos et ole vielä liittynyt Sotahuuto-yhdistyksen jäseneksi, voit tehdä sen täältä!

 

Lajiliittotyöpaja 29.10. kello 12–18 Sataman Viilussa (Satamakatu 10, 40100 Jyväskylä).

 

Sotahuuto-yhdistyksen syyskokous 30.10. kello 13 alkaen ravintola Bella Romassa (Kauppakatu 41, 40100 Jyväskylä).

fiFI