Hengennostatus – Tilannepäivitys & tapahtumaturvallisuus

Vappuajan tervehdys, arvon sotahuutokansa!

 

Kevät lähestyy vääjäämättä loppuaan. Se tarkoittaa, että Sotahuutoon on enää muutama kuukausi! Ennen kaikkea kuitenkin tärkein osa itse Sotahuutoon pääsyä on ilmoittautuminen.

Ilmoittautuminen Sotahuutoon tehdään tänäkin vuonna ilmoportaalin kautta. Ilmoittautuminen aukeaa toukokuun, eli juuri alkavan kuukauden, alkupuolella, joten olkaa valmiina!

 

Sotahuutoon ilmoittautumisen lisäksi tulee valmistautuminen. Me viestintätiimissä haluamme varmistaa, että kaikki tarvittava tieto tulee olemaan jo kesäkuun aikana Sotahuudon nettisivuilla. Tämä sisältää alustavan aikataulun, alueen kartan, saapumisohjeet sekä jopa vinkkilistan pakkaukseen. Mutta onko jotain, mitä erityisesti haluaisit nähdä tämän vuoden tiedonannossa sotahuuto.fi-sivuilla, joka sieltä puuttuu? Laita ihmeessä viestiä sähköpostiin severi@sotahuuto.fi, ja katsotaan viimeisetkin puuttuvat tiedot kasaan!

 

Tapahtuman tärkeimpiin käytännön puitteisiin kuuluu sen turvallisuus, jota kasvava tiimimme edustaa järjestyksenvalvonnan, ensiavun sekä häirinnänvastaisuuden merkeissä. Pehmomiekkailun lajiliiton yhdenvertaisuussuunnitelma on olennainen osa tätä toimintaa ja on ajan tasalla myös tämänkin vuoden. Tapahtuman aikana järjestyksenvalvojat päivystävät tapahtuma-alueella ja voivat tarpeen vaatiessa puuttua tapahtuman sääntöjen vastaisiin tilanteisiin. Osaava ensiaputiimimme päivystää erityisesti skenaarioiden aikana tapaturmien varalta. Mukaan turvallisempaa tapahtumaa tekemään voit ilmoittautua täältä.

 

Viimeisenä, eikä lainkaan vähäisimpänä, häirinnänvastaisen työ on viime vuoden lailla tärkeässä osassa kaikille turvallisen sekä mielekkään tapahtuman luomisessa. Seuraava teksti onkin tervehdys kyseisen työn vastuuhenkilöltä Jaakolta, joka avaa työnkuvaa sekä tarkoitusperiä!

Kaksi boffaajaa vaihtamassa kuulumisia skenaarioiden välillä

Heippa Sotahuutajat!

 

Olen Jaakko Rinne ja Sotahuudon häirinnänvastaisen työn ja yhteisötiimin vastuuhenkilö. Yhteisötiimi on ystävällisempi termi korvaamaan viime vuoden sanahirviön, eli ”hyvinvointi- ja häirintäyhdyshenkilöt” (allekirjoittanut on myös tästä kielellisestä rikoksesta vastuussa, syvät pahoitteluni). Tämän nimen on tarkoitus kuvata paremmin häirintäyhdyshenkilöiden laajentunutta toimenkuvaa, josta haluan kertoa.

 

Me Sotahuutajat ollaan monimuotoinen ja kaikkialta (lähinnä) Suomesta tuleva porukka. Meillä on monimuotoiset syyt ja tavat boffata, eikä ketään jätetä tarkoituksella harrastuksen ulkopuolelle. Koko Sotahuudon pian kaksikymmenvuotisen elinkaaren ajan on toisteltu, että Sotahuudon täytyy olla se kaikkia boffajia yhteen tuova tapahtuma ja siltä se tuntuukin. Sotahuudossa myös käyttäydytään hyvin ja esimerkiksi häirintä- ja kiusaamistapahtumia tulee harvoin. Tämä ei tietenkään tarkoita, ettei asian suhteen tulisi olla valpas, mutta uskon yhteisön ansaitsevan tästä tunnustusta. Perinteisten huutosotiemmekin veteraanit tietävät, että Sotahuudossa ollaan kuitenkin ennen pitkää rinta rinnan; lopulta samalla puolella. Valppaus on kuitenkin valttia ja epäilemättä häirintä ja kiusaaminen ovat silti ongelmia, vaikka niitä ilmenisi vain vähän. On myös tahattomia häirintätilanteita, ryhmien välisiä jännitteitä ja porukasta ulos jäämisiä. Jokainen Sotahuutaja ansaitsee kuitenkin turvallisen ja mukavan Sotahuudon.

 

Tänä vuonna yhteisötiimin tarkoitus on toimia niin häirintätilanteissa korjaavana tukena, kuin myös ennaltaehkäisevän työn tekijöinä ja Sotahuutoyhteisön vahvistajinakin. Yhteisötiimiläisiä tulee löytymään muista järjestäjistä (kuten EA:sta ja järjestyksenvalvojista) kuin myös kentältä boffaamasta. Jokaiseen armeijaan valitaan vähintään yksi vastuuyhteisötiimiläinen. Yhteisötiimiläiset ovat matalan kynnyksen järjestäjäyhteys, juttukaveri kaikenlaisissa asioissa ja tarvittaessa tukihenkilö, jos tapahtuman osallistuja tulee kiusatuksi, kohtaa häirintää tai on jostain muusta syystä jäämässä yksin raskaan kokemuksen kanssa. Yhteisötiimiläiset tulee tunnistamaan (todennäköisesti) olkanauhasta ja tiimiin saa yhteyden puhelimitse jo ennen tapahtumaa ja viikon tapahtuman jälkeen, luottamuksellisesti tietenkin. Tarkemmat tiedot yhteisötiimin tunnistamisesta ja yhteystiedoista tulee lähempänä tapahtumaa.

 

Mukaan ottava, turvallinen ja yhteisöllinen ilmapiiri on Sotahuudolle ominaista ja yhteisömme suurimpia aarteita (arkkuskenaariossa paljastuu, että todellinen arkku oli ystävyys tjsp). Pidetään yhdessä näistä arvoista huolta jatkossakin!

Selkeät osiot sekä tarvittavat yhteystiedot liittyen tapahtumaturvallisuuteen pyritään nostamaan kesäkuun aikana näkyville Sotahuudon sivuille.

 

Näillä puheilla Sotahuudon järjestäjätiimi toivottaa teille aurinkoista toukokuuta!

fiFI