Kultakankaiden kenttä – Vapaaehtois- ja ohjelmahaku

Kuva: Jari Kuskelin

 

Vuonna 1520 Ranskan ja Englannin kuningashuoneet ymmärsivät molempien kärsineen satoja vuosia jatkuneista jännitteistä. Tulehtuneita välejä rentouttamaan järjestettiin yhteistuumin turnajaiset, joihin molemmat kuninkaat pistivät parastaan. Viikkoja kestäneen tapahtuman ajaksi luonnonkauniiseen laaksoon Calaisissa kohosikin upea kultakankaisten telttojen kylä, jonka esitykset, turnajaiset ja rakennelmat osoittivat kuningashuoneiden valtaa ja vaurautta. 

 

Field of the Cloth of Gold, Camp du Drap d’Or tai kotimaisittain Kultakankaiden kenttä ovat nimityksiä, joita käytetään näistä spektaakkelimaisista turnajaisista. Voisi leikkimielisesti sanoa, että Kultakankaiden kenttä oli ensimmäinen Sotahuuto: Sotaleikkien sarja, jonka tarkoitus oli ylistää ystävyyttä ja yhdessäoloa. Vaikka historiallinen esikuva ei ajankohdaltaan aivan viitekehykseen osukaan, tahdomme tuoda Kultakankaiden kentän tunnelman Sotahuutoon. 

 

Tapahtuma-alueen yksi majoitusalue on nimetty Kultakankaiden kentäksi. Tämä on alue, joka on varattu niille joukkueille, jotka tahtovat panostaa leirielämäänsä ja sen näyttävyyteen. Moni sotahuutojoukkue on panostanut upeisiin historiallisiin telttoihin, leirituoleihin ja -katoksiin ja Kultakankaiden kenttä on tarkoitettu juuri sitä varten. Aikakaudenmukaisuutta tai tiukkaa historiallisuutta kentällä ei vaadita, mutta toivoisimme siellä majoittuvia ottamaan huomioon ajatuksen alueen taustalla. Majoitusjärjestelyistä kerromme tarkemmin lähempänä tapahtumaa.

 

Ulkoasuun ja historialliseen ilmeeseen kannattaa muutenkin tänä vuonna panostaa! Tapahtumassa jaetaan palkinto eniten historiallisuutta ja näyttävyyttä osoittaneelle joukkueelle. 

 

Olemme tekemässä ainutlaatuista ja unohtumatonta Sotahuutoa. Siihen tarvitsemme teitä! Avaammekin vapaaehtoishaun ja ohjelmahaun.

 

Etsimme joukkoomme osaavia tekijöitä tapahtumaviikolle. Tarjolla on monelaisia tehtäviä, joista osa tapahtuu taisteluiden aikana, osa niiden ulkopuolisena aikana. Lue lisää vapaaehtoisten rooleista täältä! Vapaaehtoishaku koskee nimenomaan tapahtumanaikaisia tehtäviä. Jos tahdot auttaa tapahtuman suunnittelussa ja ennakkovalmisteluissa, esimerkiksi sisällöntuotannossa, käytännön asioiden suunnittelussa tai yhteistyökumppaneiden hankkimisessa, niin lähetä sähköpostia osoitteeseen jarjestajat@sotahuuto.fi

 

Sotahuutajiin mahtuu monenlaisia osaajia, muusikoita, tanssijoita ja esiintyjiä, joille tahdomme tarjota tapahtumassa paikan loistaa. Vapaaehtoishaun lisäksi avaamme myös ohjelmahaun. Jos siis tahdot tuoda Sotahuutoon taistelunäytöksen, lajiesittelyn, käsityöpajan, musiikkiesityksen, taidenäyttelyn, käsitöidesi kaupustelupisteen tai vaikkapa sirkusesityksen, lue tarkempi tieto ohjelmasta ja täytä ohjelmahakulomake. Mietitään yhdessä paras tapa toteuttaa suunnitelmasi!

 

Sotahuutoon on aika lailla tasan neljä kuukautta! On siis hyvin aikaa kerätä joukkoja, varustautua ja harjoitella. Tiedotamme piakkoin tapahtumaruokailusta sekä Sotahuudon pääkuvasta, joka tulee koristamaan myös tapahtumapaitoja. 

fiFI