Liput kohoavat – Armeijajaot

Tervehdys sotahuutajat!

Sotahuuto 2014 - tapahtumasta otettu kuva, jossa päivähoitohenkilö pitää ranskan lippua kädessään

Kuva: Jari Kuskelin

Olemme ottaneet talven aikana yhteyttä eri joukkueiden edustajiin ja kysyimme arvioita siitä, minkälaisella kokoonpanolla he ovat tulossa tapahtumaan. Jaoimme näiden arvioiden pohjalta huomattavan osan joukkueista armeijoiden pohjiksi. Koska osa sotahuutokokemusta on armeijan sisäinen yhteistyö ja suunnittelu, julkaisemme armeijajakojen pohjat jo tässä vaiheessa vuotta.

 

Armeijajaot ovat varmasti tämän tiedotteen kiinnostavin osa, joten aloitamme armeijoiden esittelyillä. Armeijaesittelyiden jälkeen kerromme tarkemmin jakojen taustalla olevista ajatuksista ja siitä, millä tavalla jakamatta olevat joukkueet tullaan kevään ja kesän mittaan jakamaan.

Ranskan aateliset

Ranskan aatelisten lippu

Kuva: Wikimedia Commons

 

Kuningas Kaarle VII on vaikeassa paikassa. Hänen isänsä, kuningas Kaarle VI julisti pakon ja uhan edessä poikansa perinnöttömäksi. Ranskan kruununperijäksi on nimetty Englannin kuningas ja tämän jälkeläiset. Englantilaiset miehittävät Burgundin herttuakunnan tuella suuria alueita Ranskasta. Kruunuton kuningas on onnistunut keräämään taakseen joukon voimakkaita aatelissukuja ja näiden sotilaita, joiden tuella hän pyrkii ajamaan englantilaiset Ranskasta. Voiko kuningaskunta kuitenkaan kunnioittaa kuningasta, jolla ei ole edes kruunua?

 

Ranskan aateliston etuja puolustavat seuraavat joukkueet:

 

Maahinkainen
Ryhmä Rämä
Camulosin Villikarjut
Uudenmaan Liitto

Ranskan kansa

Ranskan kansan lippu

Kuva: Norman Faucheux Art

 

Jeanne d’Arcin lipun taakse on kerääntynyt kirjava joukko ranskalaista maalaisväkeä, köyhälistöä ja sotilaskarkureita. Englantilaisten karkoittaminen Ranskasta on taustasyynä armeijan syntymiselle, mutta monien mielen perukoilla hautoo myös kysymys siitä, kykeneekö kuningas ja aatelisto tarjoamaan Ranskalle sitä tulevaisuutta, jota kansa kaipaa.

 

Taisteluihin Jeanne d’Arcin armeijassa marssivat seuraavat joukkueet:

 

Perkeleen Kohortti
Rotat
Ulfnar
FSC+Niittoväki

Burgundin herttuakunta

Burgundin lippu.

Kuva: Wikimedia Commons

 

Valois’n suvun sisäiset valtakiistat ovat asettaneet Filip Hyvän johtaman Burgundin herttuakunnan ja Ranskan kuningashuoneen vastakkain. Filip on kuitenkin kunnianhimoinen moderni hallitsija, jolle periaatteita ja ideologioita tärkeämpää on Burgundin oma asema. Jos Englannin sotaonni kääntyy, voi Filip olla yllättävänkin valmis pohtimaan asemaansa uudelleen.

 

Burgundin herttuakunnan armeijan ytimen muodostavat seuraavat joukkueet:

 

Etelän Imperiumi
Graalin Hurtat
Valdyr
Al-Kharid

Englanti

Englannin lippu

Kuva: Wikimedia Commons

 

Lapsikuningas Henri VI:n isältään perimä sota on tyhjentänyt huolestuttavan tehokkaasti kuningashuoneen kirstuja. Sotaonni on kuitenkin Agincourtin taistelusta asti ollut englantilaisten puolella. Henri VI on nimennyt joukkojensa johtoon Englannin Akillekseksikin kutsuttu John Talbotin, jonka vankka pyrkimys on nujertaa ranskalaisten viimeisetkin vastarinnan rippeet sotakentillä.

 

Englannin armeijassa taistelevat seuraavat joukkueet:

 

Savon Rykmentti
Ajan Kaarti
Harhamainparvi
Sparta

 

 

 


Lähtökohtaisesti jakamatta jääneet joukkueet tullaan jakamaan armeijoiden välille tasaisesti, eikä niiden tarkoitus ole toimia taistelijoiden lukumäärää tasoittavana elementtinä. Tällä hetkellä armeijoiden koot ovat joukkueiden omien arvioiden mukaan hyvin lähellä toisiaan. Tässä mielessä siis joukkueiden kannattaa panostaa uusien harrastajien rekrytointiin ja vanhojen veteraanien tavoitteluun. Emme siis tule täysin kuromaan umpeen armeijoiden väkimäärien eroja, jos ne johtuvat siitä, että jotkin joukkueet ovat onnistuneet kasvattamaan kokoaan arvioidusta.

 

Jakojärjestelmän tavoite on kannustaa joukkueita pitämään harrastajat mukana ja pistämään paukkuja myös uusien kävijöiden rekrytointiin. Tavoitteemme ei kuitenkaan ole rankaista koko armeijaa siitä, että jonkin joukkueen väkimäärä putoaa huomattavasti arvioidusta. Tällaisissa tapauksissa annammekin armeijalle kompensaatiota jakamatta olevista joukkueista.

 

Kannustamme nyt jaettujen joukkueiden edustajia ottamaan yhteyttä tuoreisiin liittolaisiinsa ja aloittamaan yhteisten strategioiden suunnittelun! Seuraavassa tiedotteessa esittelemme muutamia tapoja, joilla pyrimme tukemaan tapahtuman aloittelijaystävällisyyttä ja uusia joukkueita.

fiFI