Kansa herää – Aloittelijaystävällisyys ja kansainvälisyys

Skotlannin aatelisten päivähoitohenkilö johtaa armeijaansa uuteen taisteluun.

Kuva: Jari Kuskelin

 

Kuten edellisessä tiedotteessa kerroimme, rekrytoinnista on jo jakosysteemin vuoksi huomattavaa hyötyä joukkueille. Haluamme tukea joukkueiden rekrytointityötä ja mahdollistaa uusien harrastajien matkan lajin pariin. Tähän liittyviä ratkaisuja esittelemme tässä tiedotteessa.

 

Ensimmäistä kertaa Sotahuuto-tapahtumaan ilmoittautuvan on mahdollista ilmoittaa itsensä Ilmoportaalissa ensikertalaiseksi. Lopullisia jakoja tehdessä näemme, mikä osuus ryhmän jäsenistä on ensikertalaisia. Ensikertalaiset lasketaan tasoituspoolia jakaessa puolen soturin arvoisiksi. Tällä emme pyri vähättelemään ensikertalaisten arvoa taistelukentällä, vaan kohottamaan joukkueiden intoa rekrytoida uusia osallistujia. Tämän edun lisäksi suurimman prosentin ensikertalaisia kentälle tuova ryhmä saa tapahtumalauantaille oman saunavuoron! 

 

Tahdomme myös madaltaa rahallista kynnystä lähteä kokeilemaan tapahtumaa, minkä vuoksi ensikertalaisille on tarjolla alennus tapahtumahinnasta. Toinen uusi Ilmoportaalin alennusryhmä ovat palaavat kävijät. Palaavilla kävijöillä tarkoitetaan harrastajia, jotka ovat käyneet Sotahuudossa viimeksi vuonna 2019 tai sitä ennen. Kuten Santtu kertoi ensimmäisessä blogissamme,  koronavuodet aiheuttivat suuren loven Sotahuudon kävijämäärään. Pyrkimyksemme on saada kentälle mahdollisimman suuri joukko näitä lajin parista etääntyneitä harrastajia ja tämä alennus on yksi keino tämän tavoitteen edistämiseksi. Alennusten suuruudet tarkentuvat, kun ilmoittautuminen aukeaa.

 

Tahdomme tukea myös jokaista, jolla on unelma oman joukkueen perustamisesta. Lisäsimme sivulle vinkkejä oman joukkueen perustamiseen. Uusien joukkueiden tukemiseksi aloitamme myös joukkuementorijärjestelmän. Joukkuementorimme Juha-Matti Marjamaa ja Eetu Sipilä toimivat tukihenkilöinä uuden joukkueen perustamisesta haaveileville. Joukkuementori jakaa vinkkejä niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin toimimiseen. Myös jo tapahtumassa käyneet ryhmät voivat hyödyntää joukkuementoreita. Tarkemmat tiedot löytyvät Joukkuementori-sivulta.

 

Parhaita paikkoja sitouttaa uusia harrastajia lajiin ovat tapahtumat. Tämän vuoksi teemme yhteistyötä muiden tapahtumien kanssa. Sivustolta löytyy muita pehmomiekkailutapahtumia esittelevä Muut tapahtumat -sivu. Sivulta löytyvällä lomakkeella voit ilmoittaa omasta tapahtumastasi. Esittelemme joitain tapahtumia myös yhteistyönä tehdyissä blogiteksteissä, kuten teimme Hiidenkirnun kanssa.

 

Lajiimme liittyvä termistö saattaa olla hankalaa, jos ei ole kosketusta skeneen. Tämän takia olemme kasanneet Sotahuudon ABC:n, jonka kautta kuka vain voi syventää käsitystä lajin termeistä. Sotahuudon ABC:hen voit myös itse ehdottaa lisää termejä ja osallistua pieneen arvontaan. Palkinnoista ja kisailuista kiinnostuneille avasimme myös Miekkamatka 2023 -treenihaasteen. Tulosta haastelomake ja lähde elämäsi miekkamatkalle!

 

Jotta tapahtuma tuntuisi helpommin lähestyttävältä alaikäisille harrastajille tai lajista kiinnostuneille, lisäsimme sivuille alaikäisille harrastajille ja heidän huoltajilleen suunnattua tietoa sisältävän sivun. Tapahtuman ikäraja pysyy samana, eli viidessätoista vuodessa. 

 

Yksi korkea kynnys Sotahuutoon osallistumiselle ja siitä nauttimiselle on pitkään ollut se, että informaatiota on tarjolla vain suomen kielellä. Sotahuuto.fi-sivustosta ollaan nyt tekemässä englanninkielistä käännöstä. Keskeinen tapahtumainformaatio löytyy sivulta nyt myös englanniksi!

Taistelija on onnistunut keräämään syliinsä läjän lippuja

Kuva: Jari Kuskelin

 

Suomen ulkopuolelta tapahtumaan tulevia harrastajia varten lisäsimme sivustolle oman osion, joka sisältää käytännön vinkkejä tapahtumaan saapumiseen. Matkustamisen helpottamiseksi tarjoamme kansainvälisille osallistujille ilmaisen tapahtuman ja mahdollisuuden lainavarusteiden saamiseen. Nämä edut koskevat myös suomalaisia osallistujia, jotka matkustavat tapahtumaan ulkomailta.

 

Kävimme muutama viikko sitten tapahtumapaikalla katsastamassa paikkoja ja sopimassa muutamista käytännön asioista. Tuhti lumipeite koristaa vielä Tuomiston tilan peltoja ja revontulet leiskuvat nytkin Keski-Suomen yllä. Kesä ja Sotahuuto tulevat yllättävän pian! Kevätpurojen solinaa kannattaakin odottaa joukkoja keräten, varusteita rakennellen ja juonia punoen!

fiFI